Početna
Ponedjeljak, 25.Svibnja 2020 (09:39:41) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Otvorenje 20. Rallyja Poreč u petak uz ceremonijalni start

Sport, 09.10.2019. (12:35)
Sandi Jugovac, Edi Milokanović, Nadia Štifanić Dobrilović i Doriano Milanović na pressici u gradskoj palači
Sandi Jugovac, Edi Milokanović, Nadia Štifanić Dobrilović i Doriano Milanović na pressici u gradskoj palači

Jutros je u porečkoj gradskoj palači predstavljeno jubilarno, dvadeseto izdanje Rallyja Poreč, koje će se održati ovog vikenda. Jednu od novosti koju su organizatori istaknuli je otvaranje utrke ceremonijalnim startom u petak u 20 sati na Velikom gradskom parkiralištu koju će direktno prenositi Kreator TV.

Na Rallyju će sudjelovati 64 posade iz četiri europske države. Povodom jubileja organizirat će se svečanost s prethodnim pobjednicima Rallyja, a troje bivših pobjednika, posade Šebalj-Golub, Puljić-Devunić i Šebalj-Pogačić sudjelovat će i na ovogodišnjoj utrci.

– Ne krijemo zadovoljstvo što slavimo dvadesetu obljetnicu porečkog Rallyja, najvažnije manifestacije koju klub organizira kroz godinu. Zahvaljujem Gradu Poreču na velikoj podršci te mi je drago reći da pripreme idu svojim tokom i da će sve biti spremno za petak, izjavio je Edi Milokanović, predsjednik organizacijskog odbora utrke.

Na velikom gradskom parkiralištu će u petak 19 sati nastupiti Limena glazba Sv. Lovreč, Plesni studio MOT 08 i grupa Febra.

Jedna od novosti je i pomicanje termina gradskog prologa (specijalnih brzinaca) s petka na nedjelju, odnosno na samu završnicu rallyja. U subotu ujutro utrka započinje  brzincem Žbandaj-Bačva Vežnaveri i Kanfanar- Červari, a popodne slijedi brzinac Červari - Kanfanar i kružni brzinac Flengi koji je među omiljenijima kod publike. Za nedjelju je najavljen kružni brzinac u Taru.

– Ovo doba godine već je tradicionalno rezervirano za Rally. Veseli me veliki broj posada, a tu su i imena koja nam se vraćaju svake godine što je svakako dodatno priznanje, naglasila je zamjenica gradonačelnika Nadia Štifanić Dobrilović.

Ove godine i domaći vozači Sandi Jugovac i Doriano Milanović slave svoju desetu obljetnicu sudjelovanja na porečkom Rallyju.

– Sjećamo se prvog nastupa kao da je bilo jučer. Imali smo želju probati, iznajmili smo auto i osvojili odmah prvo mjesto, što je za nas bio šok. Ove godine smo pauzirali zbog tehničkog kvara i vozili smo samo Kumrovec, pošto moramo obaviti provjere za sljedeću sezonu, izjavio je na pressici vozač Sandi Jugovac.

Najavljene su reportaže i prijenosi koje će se prikazivati na HRT-u i Kreator TV-u. Organizator porečkog Rallyja je Auto klub Poreč Motorsport uz suorganizaciju Skok Racinga.

O zatvaranju cesta pročitajte ovdje.(ls)Mobilna verzija članka

Oglasi

Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Porsche Istra
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina