Početna
Utorak, 11.Kolovoza 2020 (11:18:18) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt

Mjesec poduzetništva u Poreču: Snaga emocionalnog marketinga

Iz Grada Poreča, 08.10.2019. (12:09)
Irina Liović
Irina Liović

U okviru programa manifestacije Mjesec poduzetništva u Poreču će se u srijedu, 9. listopada u Poduzetničkom inkubatoru u Žbandaju s početkom u 17,00 sati održati edukacija na temu „Snaga emocionalnog marketinga – znanstvenim pristupom do jače veze između proizvoda i potrošača“.

Edukaciju će voditi Irina Lovrić iz tvrtke Pepper Brand & Media. Edukacija je besplatna, a mjesta su ograničena. Zbog ograničenog broja mjesta potrebno je izvršiti prijavu na e-mail adresu: maja.strazic@porec.hr s naznakom „Edukacija - Snaga emocionalnog marketinga'' najkasnije do srijede 09.10. do 10h.

Ova edukacija je jedna od aktivnosti u okviru programa manifestacije Mjesec poduzetništva u Poreču koju ove godine po drugi puta organizira Grad Poreč-Parenzo u cilju promicanja poduzetništva. U okviru manifestacije se tijekom listopada na više lokacija u gradu svakodnevno održavaju razne aktivnosti namijenjene stanovnicima Poreča različitih dobnih skupina i područja interesa, u kojima osim Grada Poreča-Parenzo sudjeluju gradske ustanove i lokalni poduzetnici te partneri iz drugih gradova.

Više o edukaciji:

Kvaliteta proizvoda i njegova dostupnost na tržištu najbitniji su za ostvarenje visokih stopa prodaje. Točno? Hm... Krivo... Razmislimo li dobro, naći ćemo mnogo primjera u kojima smo spremni platiti više, čak i za proizvod ili uslugu niže kvalitete. Razlog? Emocionalno smo se povezali s brendom, pa od njega ne dobivamo samo opciju korištenja, već osjećaj koji zapravo cijenimo i više.

Dakle, kada je kupnja bazirana na osjećaju, stvaramo dublju povezanost sa brandom, koja nam je ključ za veću stopu povrata investicije na duga razdoblja. Bez obzira što se često volimo oslanjati na logiku, ljudi su emocionalna bića i naše su odluke, češće nego što smo ponekad svjesni, temeljene na emociji. Brojna su istraživanja dokazala da je emocionalni pristup marketingu dvostruko efikasniji od onoga koji je baziran na činjenici ili logičkom prikazu proizvoda.

Proizvođači dječje hrane tako se često poigravaju s osjećajima sigurnosti, ljubavi, ali i krivnje zbog čega visoka cijena ne predstavlja zapreku do ostvarenja visokih stopa prodaje. Upravo suprotno, visoka cijena i jest jedan od alata koji nam pruža taj osjećaj sigurnosti. Nike nas inspirira, luksuzni brandovi odjeće nam pružaju osjećaj pripadnosti i određenog životnog stila. A Coca Cola? Brand koji je izmislio Djeda Mraza doktorirao je emocionalni marketing... Kupujemo li kvalitetu Coca Colom? Ne. Kupujemo li zašećerenu vodu s mjehurićima? Ne. Mi kupujemo osjećaj obiteljskog zajedništva, slobode i zabave, do te mjere da je Coca Cola i dalje kvantitativno najjači brand na svijetu.

Kada osvijestimo znanstveno dokazanu činjenicu da na diferenciranom tržištu potrošači kupuju osjećaj kojeg dobivaju dok konzumiraju vaš proizvod, već smo na dobrom putu do uspostave dugoročne povezanosti proizvoda i potrošača, koja će nam pomoći za ostvarenje visokih stopa povrata.

Koji su to elementi, alati i strategije koje koristimo u emocionalnom marketingu i kako su primjenjive za naše male i srednje poduzetnike, saznajte na predavanju.Mobilna verzija članka

Oglasi

Porsche Istra
Pogrebne usluge Silentium
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6