Početna
Subota, 15.Kolovoza 2020 (06:53:31) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Restoran Pentola Poreč

Poreč: Obilježen Dan neovisnosti

Poreština, 07.10.2019. (11:02)

Ususret Danu neovisnosti, delegacija Grada Poreča, predvođena gradonačelnikom Lorisom Peršurićem i potpredsjednicima Gradskog vijeća Gordanom Šušljik i Mariom Ritošom, jutros je na centralnom križu Gradskoga groblja položila je vijence i zapalila svijeće.

Delegaciji su se pridružili gradski vijećnici, delegacije braniteljskih i antifašističkih udruga te predstavnici policije i građani, dok je molitvu predvodio župni vikar Janez Barborič.

- Danas, 28 godina kasnije, s ponosom obilježavamo ovaj datum i prisjećamo se svih onih koji su na tom putu dali svoje živote. Prisjećamo se naših branitelja, svih stradalih civila i njihovih obitelji, kao i branitelja s područja Istre i Poreča. Svima njima upućujemo neizmjernu zahvalnost i duboko poštovanje, poručio je gradonačelnik Peršurić u priopćenju za medije.

Dan neovisnosti obilježava se u spomen na 8. listopada 1991. godine, kada je Hrvatski sabor donio je odluku o raskidu svih državnopravnih veza Republike Hrvatske s bivšom državom. (ls)Mobilna verzija članka

Oglasi

Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
HAK Auto-klub Poreč
Cafe bar Soggiorno
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom