Početna
Subota, 15.Kolovoza 2020 (06:08:33) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Restoran Pentola Poreč

Besplatno mentorstvo za poduzetnike i obrtnike

Iz Grada Poreča, 07.10.2019. (08:17)
Poduzetnički inkubator u Žbandaju
Poduzetnički inkubator u Žbandaju

U Poduzetničkom inkubatoru u Žbandaju u četvrtak će se održati besplatno mentorstvo obrtnika i poduzetnika iz područja pripreme projekata za financiranje iz EU fondova, a u petak je tema izrada poslovnih planova. Radi se o aktivnostima u okviru programa manifestacije Mjesec poduzetništva i još je nekoliko mjesta slobodno.

Broj obrtnika i poduzetnika za svaku temu ograničen je na 10 osoba. Trajanje mentorstva oba dana je od 10 do 15 sati, nakon čega će se sa svakim polaznikom dogovoriti termini daljnjeg individualnog mentoriranja po konkretnim projektima. Mentorstvo će voditi stručnjaci angažirani u okviru projekta „Razvoj i povećanje ponude visokokvalitetnih usluga PBIRO-a za rast i razvoj MSP-ova“ sufinanciranog u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sudjelovanje je moguće samo za prijavljene poduzetnike i obrtnike. Potrebno se prijaviti najkasnije do srijede, 9.10. do 10h ili do popunjenja slobodnih mjesta na e-mail adresu: irena.sker@porec.hr s naznakom „Mentorstvo poduzetnika i obrtnika'' te obavezno navesti na koju temu se odnosi prijava.

Priprema projekata za financiranje iz EU fondova

Bespovratna sredstva EU fondova jedan su od mehanizama koji poduzetnicima daju mogućnost financiranja svojih poduhvata. Proces pripreme projekata za financiranje iz EU fondova uključuje i poznavanje pravila i procedura za uspješno zaokruživanje vlastitih ideja i pretvaranje istih u kvalitetne projekte spremne za pridobivanje bespovratnih sredstava. Tijekom mentorstva korisnici će usvojiti znanja projektnog menadžmenta, te steći financijske, tehničke i upravljačke sposobnosti koje će moći upotrebljavati u pripremi projekata.

Izrada poslovnih planova

Poslovni plan poduzetnicima predstavlja strateški dokument na kojemu temelje realizaciju pokretanja novog poduhvata. Isto tako, to je osnovni instrument pri realizaciji zajma od banaka ili privlačenja investitora koji tako imaju mogućnost procijeniti profitabilnost i moguće rizike projekta u koji ulažu kapital. Tijekom mentorstva korisnici će izraditi poslovne planove za poduzetničke ideje polaznika te naučiti primjenjivati alate analize i metodologiju izrade poslovnih planova.

Ova edukacija je jedna od aktivnosti u okviru programa manifestacije Mjesec poduzetništva u Poreču koju ove godine po drugi puta organizira Grad Poreč-Parenzo u cilju promicanja poduzetništva. U okviru manifestacije se tijekom listopada na više lokacija u gradu svakodnevno održavaju razne aktivnosti namijenjene stanovnicima Poreča različitih dobnih skupina i područja interesa, u kojima osim Grada Poreča-Parenzo sudjeluju gradske ustanove i lokalni poduzetnici te partneri iz drugih gradova.Mobilna verzija članka

Oglasi

HAK Auto-klub Poreč
Porsche Istra
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Cafe bar Soggiorno
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...