Početna
Ponedjeljak, 25.Svibnja 2020 (11:03:06) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Mobilna pleksiglas pregrada, samostojeća barijera od pleksiglasa, Poreč
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Agrolaguna će još bolje surađivati s istarskim malim maslinarima

Poreština, 05.10.2019. (11:12)

Porečka Agrolaguna i Poljoprivredna zadruga Maslinari Istre potpisali su prekjučer u prostorijama Obrtničkog doma u Poreču Ugovor o poslovnoj suradnji, koji maslinarima u zadruzi osigurava kapacitete za preradu i visoku razinu kvalitete te zdravstvene ispravnosti prerađenog ulja.

Temeljna je to, rečeno je, pretpostavka za brendiranje ulja s etiketom zaštićene oznake izvornosti koje na razini EU ima ekstra djevičansko maslinovo ulje iz Istre. Procjenjuje se da će se preraditi oko 60.000 kg ploda masline što bi iznosilo oko 7.000 l ulja, ovisno o radmanu.

Agrolaguna putem suradnje povećava proizvodne količine, proširuje kooperantsku mrežu maslinara te posredno ulaže u daljnji razvoj maslinarstva u Istri.

-Iznimno sam zadovoljna time što ulazimo u suradnju sa Zadrugom koja okuplja velik broj malih maslinara, jer će ta suradnja biti na obostranu korist. Drago mi je da je PZ Maslinari Istre prepoznala Agrolagunu kao kvalitetnog partnera, jer osim poslovnog interesa, ovaj je ugovor Agrolaguni kao najvećoj poljoprivrednoj kompaniji u Istri, važan i zbog njegovoj pozitivnog utjecaja na lokalnu zajednicu kroz ulaganje u širenje razvoja maslinarstva u Istri, rekla je Nerina Zec, direktorica financija, računovodstva i kontrolinga Agrolagune.

Osnivanje Organizacije proizvođača maslina i maslinovog ulja „Maslinari Istre“ potakli su sami maslinari u suradnji s Upravnim odjelom za poljoprivredu Istarske županije. U Zadrugu je ušlo 55 maslinara.

-Osiguranje kapaciteta za preradu važna je pretpostavka zajedničkog nastupa na tržištu i daljnjeg brendiranja našeg ulja, osobito kad je riječ o kontroli kvalitete u procesu. Naš je cilj visokokvalitetan proizvod, više cjenovne katergorije, a suradnja s Agrolagunom u potpunosti omogućuje ispunjavanje tih ključnih pretpostavki – rekla je Katja Gašparini, upraviteljica Zadruge Maslinari Istre. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

HAK Auto-klub Poreč
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Frigoservis Šime - klima uređaji
Porsche Istra
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore