Početna
Subota, 15.Kolovoza 2020 (06:31:30) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt

Sponzorirani članak

Održano prvo u nizu predavanje u okviru kampanje prEVENTive koje pokreće FizioCentar Deković

Zdravlje, 04.10.2019. (18:40)

Jučer je u hotelu Valamar Diamant održano prvo od tri planirana edukativna predavanja za javnost u okviru inicijative prEVENTive na temu Križobolja – zdravstveni problem suvremenog doba, koju organizira FizioCentar Deković.

Prije predavanja uspjeli smo porazgovarati s, vjerujemo, svim porečanima dobro poznatim fizioterapeutom Damirom Dekovićem, koji je na vrlo dinamičan i zanimljiv način predstavio navedenu temu.

„prEVENTive je kampanja kojom smo našim dragim sugrađanima željeli približiti važnost preventivnog liječenja kako bi dugo ostali zdravi, poletni i pokretni. Današnji način života svima nam otežava upravo ono za što je čovjek zapravo stvoren, a to je kretnja. Nažalost, čovjek bez dovoljne i adekvatne kretnje propada, njegova muskulatura slabi, javljaju se bolovi i smanjuje se kvaliteta života. Naša je struka, vjerujem, odgovorna podučiti ljude modernog doba kako tegobe i bolove prevenirati, da bi mogli živjeti punim plućima. Danas će posjetitelji imati prilike saznati sve o križobolji i što je najvažnije, kako na vrijeme spriječiti ovo neugodno bolno stanje.“

Zanimljivo interaktivno predavanje u kojima su bili objašnjeni uzročnici i načini liječenja križobolje potrajalo je nešto manje od sat vremena, nakon čega su uslijedile demonstracije vježbi troje fizioterapeuta FizioCentra Deković, kojima je primarni cilj upravo prevencija bolnih stanja kralježnice. Zainteresirani iz publike mogli su i sami isprobati spomenute vježbe.

Svi su posjetitelji dobili vodič za pravilno izvođenje vježbi za kralježnicu, a iznenađenje večeri bila je simpatična nagradna igra u okviru koje je troje sretnih dobitnika osvojilo jednu od prigodnih nagrada – usluge Centra na temu preventivnog zdravlja.

„Pozivamo sve sugrađane da nam se pridruže na slijedećem predavanju i druženju koje je na rasporedu prvi četvrtak u studenom, 7.11., a tema je vrlo aktualna i zanimljiva. Vratobolja – uzroci liječenje i prevencija. Pratite nas na našim društvenim mrežama za sve dodatne informacije, a naši članovi će na vrijeme biti obavješteni o terminima predavanja i putem newslettera.“ – poručio je Damir Deković. (PR)

FotografijeMobilna verzija članka

Oglasi

Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
HAK Auto-klub Poreč
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Frigoservis Šime - klima uređaji