Početna
Utorak, 11.Kolovoza 2020 (15:37:05) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Restoran Pentola Poreč

Gradu Poreču 400 tisuća kuna za dodatne sadržaje na gradskoj plaži Materada-Sveti Martin

Iz Grada Poreča, 02.10.2019. (18:55)
Plaža Materada
Plaža Materada

Ministarstvo turizma je za uređenje sjevernog dijela gradske plaže Materada-Sveti Martin odobrilo 400.000 kuna bespovratnih sredstava, što je i službeno potvrđeno današnjim potpisivanjem ugovora održanim u Iloku. Ugovor su potpisali ministar turizma Gari Cappelli i porečki gradonačelnik Loris Peršurić.

Dodatno će se urediti i nadopuniti novim sadržajima površina između nedavno uređene sjeverne gradske plaže Materada-Sv. Martin, sve do opskrbne ceste. Riječ je plaži koja je, otkad je prvi put uređena, vrlo dobro prihvaćena i posjećena, kako od građana, tako i turista. Sadržaji rekreativne i društvene namjene kao što je sanitarni čvor, drvene kupe, teren za odbojku na pijesku, fitnes sprave, gril zona i pješčanik bit će upotpunjeni novima - dječjim igralištem, sekundarnim sunčalištima, zaštitnim sunčanim jedrima, stijenom za penjanje te sanitarnim čvorom za osobe s invaliditetom.

Predviđeno i je postavljanje pametne klupe, stalaka za bicikle te koševa za selektirani otpad.

-Projektom vrijednosti 1.967.852 kuna kreirat će se novi koncept turističke ponude, prilagođen svim uzrastima i skupinama domaćih i stranih posjetitelja, a posebna je pažnja posvećena djeci te nepokretnim i slabije pokretnim osobama, kažu u gradskoj upravi.

- Zahvaljujemo Ministarstvu turizma na dodjeli sredstava. Protekle četiri godine uredili smo desetak gradskih plaža i u to uložili više od 20 milijuna kuna. Sve su one, poput Gradskog kupališta ili plaže na San Martinu, jako dobro prihvaćene i posjećene kako od domaćih ljudi, tako i od gostiju, pa vjerujem da će dodatno uređenje ove plaže povećati njenu posjećenost i popularnost, rekao je gradonačelnik Loris Peršurić povodom potpisivanja ugovora. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Frigoservis Šime - klima uređaji
Porsche Istra
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Pogrebne usluge Silentium