Početna
Četvrtak, 13.Kolovoza 2020 (17:17:08) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Restoran Pentola Poreč

Oprez - traktori i radni strojevi u prometu

Istra, 01.10.2019. (09:46)

Vrijeme je jesenske berbe i poljoprivrednih radova te je na prometnicama veći broj traktora i radnih strojeva zbog čega policija poziva na pojačani oprez.

Zbog sigurnosti vozača i ostalih sudionika u prometu, policija apelira na vozače traktora da vode računa o tehničkoj ispravnosti traktora i priključnih vozila, naročito uređaja za zaustavljanje i za osvjetljavanje vozila, te da vode računa o konfiguraciji terena, nagibima i nizbrdicama da ne bi došlo do prevrtanja traktora prilikom obavljanja radova.

Traktori trebaju biti opremljeni sigurnosnom kabinom ili zaštitnim lukom koji vozača štiti od ozljeda u slučaju prevrtanja. U policiji posebno ističu da na traktorskim priključcima nije dozvoljen prijevoz osoba. U prikolicama gdje je to dopušteno, prevoziti se može najviše pet osoba, s time da ne smiju stajati ili sjediti na stranicama prikolice.

Prilikom uključenja na kolnik sa zemljanih i sličnih površina s kotača treba obavezno ukloniti blato.

Policijska uprava istarska upozorava i ostale vozače na povećani oprez zbog prisutnosti traktora i radnih strojeva u prometu, obzirom su ta vozila puno sporija od ostalih vozila te se nesreće događaja uslijed nepropisnih pretjecanja. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Cafe bar Soggiorno
Frigoservis Šime - klima uređaji
Porsche Istra
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore