Početna
Četvrtak, 13.Kolovoza 2020 (16:02:23) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt

Gašparac: Treba li dugove za školske marende utjerivati zadužnicama?

Iz Grada Poreča, 01.10.2019. (18:00)
Goran Gašparac (SDP) - jesu li zadužnice nužne za osiguranje plaćanja školskih marendi?
Goran Gašparac (SDP) - jesu li zadužnice nužne za osiguranje plaćanja školskih marendi?

Pitanje bianco zadužnice kao instrumenta osiguranja plaćanja marende u Osnovnoj školi Poreč još je jednom na Gradskome vijeću aktualizirao Goran Gašparac (SDP). Vijećnik je gradonačelnika upitao zašto se inzistira na bianco zadužnici te odobrava li takav način “utjerivanja dugova od roditelja za školske marende”.

-U osnovnoj školi Finida se taj instrument naplate od roditelja ne traži i toplo se nadam da će tako i ostati, rekao je Gašparac kojeg je zanimalo i kad će svoj porečkoj školskoj djeci biti osiguran besplatni školski obrok, što je po njemu civilizacijsko dostignuće koje imaju i siromašnije općine i gradovi.

-Izgleda da Grad Poreč ima novaca za pokazivanje, ali ne i za "male" stvari koje građanima puno znače. Kad dođe na vlast, SDP će ih odmah promijeniti, zaključio je Gašparac.

Pročelnica gradskog odjela za društvene djelatnosti Vesna Kordić je navela da je ravnateljica Osnovne škole Poreč već odgovorila na pitanje o zadužnicama.

-Razlog za njihovo uvođenje je neplaćanje marende, rekla je Kordić. Vrijede svih osam godina školovanja, a rezultat njihova uvođenja je taj da dugova gotovo nema.

Gradonačelnik Loris Peršurić je pak pozvao vijećnika da predloži školi bolje rješenje za problem osiguranja plaćanja - ako takvo postoji. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Pogrebne usluge Silentium
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
HAK Auto-klub Poreč
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Cafe bar Soggiorno