Početna
Subota, 7.Prosinca 2019 (14:55:33) - Godina:17

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Novogodišnja lutrija Društva invalida Poreč
Advent Poreč

Savjet mladih Poreča: Preuzeli dužnosti, vjeruju da mogu puno napraviti

Iz Grada Poreča, 27.09.2019. (00:26)
Renata Štifanić: Imamo potporu sa svih strana i suradnja s Gradom je vrlo dobra
Renata Štifanić: Imamo potporu sa svih strana i suradnja s Gradom je vrlo dobra

Porečki Savjet mladih je od osnivanja u lipnju održao više neformalnih i radnih sastanaka, u izradi je logotip i Facebook stranica, te su prionuli na pisanje plana za 2020. godinu, izvijestila je u četvrtak na gradskom vijeću njegova predsjednica Renata Štifanić. 

Savjet mladih je nakon konstituiranja u dužnosti uputila gradska pročelnica Vesna Kordić. Susreli su se s gradonačelnikom i predsjednikom vijeća, definirali ciljeve te dobili mentoricu - zamjenicu gradonačelnika Nadiju Štifanić Dobrilović s kojom su definirali aktivnosti do kraja godine.

Nedavno su se uključili u obilježavanje Dana mladih Istarske županije, na inicijativu Savjeta mladih Rovinja. Sudjelovali su na radionicama vezanim za rad s mladima. 

Planiraju provesti edukacije za mlade o gradskoj upravi, njenom ustroju i funkcioniranju. Cilj im je približiti se mladima, utvrditi njihove probleme i predlagati gradskim vlastima konstruktivna rješenja i poboljšanja.

- Imamo potporu sa svih strana i suradnja s Gradom je vrlo dobra. Do sada su naše ideje bile dobro prihvaćene; očekujemo da u naredne tri godine možemo puno napraviti, navela je Štifanić.

Uz nju, u Savjetu mladih su i Marin Sedmak, Danijel Čitar, Karla Fatorić, Matea Mendiković, Luka Simonetti i Erik Žužić. Mandat im traje tri godine.

Savjeti mladih osnivaju se kao savjetodavna tijela jedinica lokalne i regionalne samouprave. Uloga im je da promiču i zagovaraju prava, potrebe i interese mladih na lokalnoj i područnoj razini. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Cafe bar Soggiorno
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Nova Corolla Hybrid
Pogrebne usluge Silentium
Nema stop! Zapoštaj si: LaCop!