Početna
Utorak, 11.Kolovoza 2020 (15:37:54) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt

U prvih šest mjeseci prihodi proračuna 75,6 milijuna kuna, Dražen Prgić napustio sjednicu Vijeća

Iz Grada Poreča, 27.09.2019. (00:15)
26. sjednica Gradskog vijeća Grada Poreč trajala je gotovo pet sati
26. sjednica Gradskog vijeća Grada Poreč trajala je gotovo pet sati

Vijećnici Poreča večeras su jednoglasno usvojili izvješće o polugodišnjem ostvarenju gradskog proračuna koje je obrazložio pročelnik Upravnog odjela za financije Darko Saftić

U prvih šest mjeseci 2019. se u gradsku kasu slilo nešto manje od 75.6 milijuna kuna, što je trećina prihoda planiranih u ovoj godini. Najviše je ubrano od poreza i prireza na dohodak (24,6 milijuna), poreza na imovinu (oko 10,3 milijuna), komunalne naknade (9,3 milijuna), komunalnog doprinosa (oko 5,3 milijuna) i prodaje zemljišta (oko 7 milijuna kuna). Gradski rashodi su u prvom polugodištu bili oko 71 milijun kuna, ili 29 posto u odnosu na cjelogodišnji plan.

U raspravi je Goran Gašparac iz oporbenog SDP-a zatražio kraće pojašnjenje. Oporbenjak Dražen Prgić (HDZ) nije glasao po ovoj točki ni sudjelovao u raspravi, jer je sjednicu napustio već na aktualnom satu, nakon burne prepirke i optužbi na račun gradonačelnika i vladajućeg IDS-a.

Izbori u mjesnim odborima 27. listopada

Raspisani su i izbori za članove vijeća porečkih mjesnih odbora. Održat će se u nedjelju 27. listopada, i to u mjesnim odborima Červar-Porat, Veli Maj, Nova Vas, Mate Balota, Joakim Rakovac, Anka Butorac, Varvari, Žbandaj, Fuškulin i Baderna.

Jednoglasno i bez rasprave je izmijenjena gradska odluka o socijalnoj skrbi. Riječ je uglavnom o izmjenama terminologije i usklađenju s novim propisima, te kvalitetnijem uređenju pokrića troškova jaslica, vrtića, stanovanja, prijevoza u školu i sl. iz gradskog proračuna, za osobe u socijalnoj potrebi.

Na sjednici su razmatrana i godišnja izvješća o radu gradskih poduzeća i ustanova, koja su podnijeli njihovi direktori i ravnatelji. Uz kraća pitanja i diskusiju su usvojena izvješća Doma Poreč  i Doma za starije i nemoćne (Tihana Mikulčić), Umjetničke škole (Sanjica Sara Radetić), Talijanske osnovne škole Bernardo Parentin (Ester Zarli), Dječjeg vrtića Radost (Divna Radola), Pučkog otvorenog učilišta (Snježana Radetić), Zavičajnog muzeja Poreštine (Elena Uljančić), Gradske knjižnice (Irides Zović), Sportske zajednice Grada Poreča (Alfredo Mendiković) i Zdravog grada (Nataša Basanić Čuš).

Donijeta je i odluka o ulaganjima u projekte “More na pjatu” i “Volim zdravo, volim ribu” kojima će se poticati povećanje potrošnje ribe u dječjim vrtićima Paperino i Radost. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Porsche Istra
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Pogrebne usluge Silentium