Početna
Subota, 15.Kolovoza 2020 (06:36:49) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Restoran Pentola Poreč

Flego u Bruxellesu: Potrebna nam je koordinacija turizma na europskoj razini!

EU, 25.09.2019. (09:27)
Flego u Bruxellesu: Potrebna nam je koordinacija turizma na europskoj razini!
Flego u Bruxellesu: Potrebna nam je koordinacija turizma na europskoj razini!

–Turizam čini 10% europskog BDP-a, što je samo u prošloj godini iznosilo 1880 milijardi eura, a zapošljava preko 26 milijuna ljudi u EU. Vidimo, dakle, da turizam ima itekako važnu ulogu u europskom gospodarstvu, ne samo u smislu gospodarskog rasta, već i kao doprinos zapošljavanju, regionalnom razvoju te prepoznatljivosti destinacije, rekao je europski parlamentarac i član Odbora za promet i turizam (TRAN) Valter Flego na jučerašnjoj raspravi o turizmu u Bruxellesu. 

Istaknuo je da je turizam ovisan o nizu drugih čimbenika, uključujući promet i zaštitu okoliša te da je zbog toga Europi, kao najpoželjnijoj svjetskoj destinaciji sa 713 milijuna dolazaka u prošloj godini, potrebna koordinacija turizma i povećanje sredstava na razini EU. Takva bi koordinacija, naglasio je, osigurala bolje povezivanje i suradnju europskih zemalja i regija i učinila Europu najsigurnijom svjetskom destinacijom.

Kao jedan od najvećih problema istaknuo je nekontrolirani rast i stihijski razvoj turizma. Rješenje vidi u razvoju turizma u skladu sa Zelenim sporazumom i imenovanju koordinatora za sektor turizma na razini EU. Smatra da bi rad i ulaganja po tom pitanju brendirali Europu kao kvalitetnu destinaciju održivog turizma, ali i očuvali kvalitetu života u europskim destinacijama, sprječavajući narušavanje kulturnih i prirodnih dobara i nekontroliran rast cijena, pogotovo cijena nekretnina.

–Bez povjerenika ili tijela unutar Komisije koje je zaduženo isključivo za sektor turizma, ne može biti jasne koordinacije na europskoj razini.  Time dovodimo u pitanje moguće ostvarenje ciljeva o smanjenju emisija CO2, kao i dekarbonizaciju ovog sektora. Turizam u svim zemljama ostvaruje značajne razine zagađenja te troši znatne resurse, rekao je i zaključio da je turizam Europi previše važan da bismo ga ostavili po strani. (sj)Mobilna verzija članka

Oglasi

Frigoservis Šime - klima uređaji
Porsche Istra
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Cafe bar Soggiorno
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina