Početna
Subota, 15.Kolovoza 2020 (06:40:15) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Restoran Pentola Poreč

Hyundai i Rimac rade na tajnovitom projektu superautomobila

Zanimljivosti, 21.09.2019. (17:40)
(Izvor:Bug Online)Link

Ovoga svibnja Hyundai i Kia postali su, s oko 80 milijuna eura, jedni od glavnih ulagača u Rimac Automobile i jedan od suvlasnika ove kompanije. Suradnja na razvoju novih tehnologija i atraktivnih automobila već je započela, kako svjedoči šef istraživanja i razvoja u Hyundaiju, Albert Biermann. On je ekskluzivno za američki portal CarBuzz ovoga tjedna na sajmu automobila u Frankfurtu potvrdio da Rimac i Hyundai rade na električnom superautomobilu., prenosi Bug.

"Supertajni projekt s Rimcem bit će proizveden u vrlo ograničenoj seriji", izjavio je Biermann. Prilikom potpisivanja ugovora o ulaganju iz Hyundaija su najavili da će jedan od ciljeva suradnje biti "razvoj električnog sportskog automobila sa središnje smještenim pogonom sportske marke Hyundai N". Druga najava ticala se hibridnog vozila visokih performansi s pogonom na vodik i električni pogon.

Biermann je dodatno poručio i kako je nedavno posjetio Rimčevu kompaniju u Svetoj Nedelji i da je za sada vrlo zadovoljan plodonosnom suradnjom. "Razina tehnologije u Rimcu je vrlo visoka. U skladu je s našim vjerovanjem kako ništa nije nemoguće", dodao je. Posljednjom se izjavom na svojem Facebooku pohvalio i Mate Rimac, dodavši kako je Biermann u Hyundai došao iz uglednog "M" odjela BMW-a, te da pod njime sada radi oko 20 tisuća inženjera.

Hyundai je inače prošle godine predstavio Genesis Essentia Concept (na naslovnoj slici), pa špekulacije govore kako bi ovaj tajni projekt mogao biti razvoj kakvog proizvodnog modela na temelju tog koncepta. (dp/BUG)Mobilna verzija članka

Oglasi

Pogrebne usluge Silentium
Porsche Istra
Cafe bar Soggiorno
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Frigoservis Šime - klima uređaji