Početna
Četvrtak, 19.Rujna 2019 (11:31:37) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Free Poreč MTB Tours: kroz porečke šume, vinograde i maslinike
Istarski supermarketi - aktualni akcijski katalog

Koliko nam država uzima od plaće

Hrvatska, 11.09.2019. (10:56)

-Plaćate za zdravstvo, mirovine, škole, plaćate da curi voda po parkovima, sve to dodatno plaćate - a već ste sve to - platili. I to čim vam je poslodavac isplatio plaću, piše Dnevnik.hr čija je redakcija obavila jednostavnu kalkulaciju na prosječnoj neto lipanjskoj plaći od 6470 kuna (dio je to kojeg poslodavac isplati vama, a državi od vaše plaće isplati oko tri tisuće kuna).

Znači, visina vaše plaće je zapravo 9406,11 kuna. Na mirovine aktualnih umirovljenika otišlo je 1410,92 kuna, a na vašu 470,31.

U državnu ste blagajnu uplatili 893,97 kn kojima raspolaže država i od toga plaća administraciju, javne poslove, a trebala bi i izdvajati za obrazovanje i investirati...

Većina građana mora malo dati i gradu putem prireza (mi u Poreču imamo sreću da tog nameta nemamo, najviša stopa prireza je 18% i ima je Zagreb.)

Za kraj, jedan deblji račun platili ste za zdravstvene usluge - u iznosu od 1.552,01 kuna. Bez obzira na to jeste li ih koristili ili ste zbog predugih lista čekanja dodatno još platili i privatniku. (Dnevnik.hr/dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Pogrebne usluge Silentium
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Frigoservis Šime - klima uređaji