Početna
Ponedjeljak, 13.Srpnja 2020 (04:42:57) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Čišćenje apartmana i soba ozonom!
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Legalni iznajmljivači bijesni zbog kaosa na tržištu

Gospodarstvo, 11.09.2019. (09:09)
(Izvor:Slobodna Dalmacija)Link
Pixabay
Pixabay

Mučni početak ljetovanja dvanaest francuskih studenata koji su preko Booking.com platforme rezervirali luksuznu hvarsku vilu, a dobili zapušteno, prazno zemljište nije ostao bez odjeka, piše Slobodna Dalmacija. Brojni dalmatinski iznajmljivači vele kako su im se javljali njihovi stari gosti, u čudu se raspitujući kako se tako nešto moglo dogoditi. Moglo je lako, brzo i s tendencijom ponavljanja, pojašnjavaju  domaći iznajmljivači tvrdeći kako se ovaj incident, po zakonu gledan kao kazneno djelo prijevare, mogao prevenirati da je platforma Booking.com tijekom registracije lažne hvarske vile, od iznajmljivača tražila rješenje o kategorizaciji objekta.

Potankosti mehanizma prijevare pojašnjava  istaknuti dalmatinski privrednik, vlasnik luksuznog hotela i nekoliko vila za iznajmljivanje. On je mišljenja kako država zakonskim okvirom hitno treba uvesti red na turističkom tržištu. A njime Booking.com natjerati da od iznajmljivača prilikom prijave traži kategorizacijsko rješenje. Pojednostavljeno rečeno, svaki čovjek ima osobnu kartu, s podacima o identitetu. Za turistički objekt gledano, takva osobna karta bi bilo rješenje o kategorizaciji.

- Ako pitate Booking.com zašto su do prije nekoliko godina kao osnovni uvjet za oglašivanje tražili rješenje o kategorizaciji, a sada to više ne traže, sigurno nećete dobiti odgovor. Razlog je isključivo u njihovu profitu, a posljedice su upravo ovakve, izazivanja štete državnom proračunu i najvažnije, rušenje ugleda hrvatskog turizma. Ovakav slučaj na Hvaru je samo jedna od mnogobrojnih prijevara kojih će biti sve više. A bit će ih ako Booking.com bude dopuštao ilegalnim i nepostojećim iznajmljivačima, da nepostojeće i nekategorizirane objekte i dalje budu stavljali na svoje stranice. U tome je sukus problema - veli  sugovornik. Više pročitajte ovdje.Mobilna verzija članka

Oglasi

Scan4menu Poreč
Porsche Istra
Cafe bar Soggiorno
Frigoservis Šime - klima uređaji
Pogrebne usluge Silentium