Početna
Petak, 20.Rujna 2019 (08:29:00) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Free Poreč MTB Tours: kroz porečke šume, vinograde i maslinike
Mordokon 2019

U subotu i nedjelju u Vrsaru Stari samanj pod kaštelom

Poreština, 10.09.2019. (12:21)

U subotu 14. i nedjelju 15. rujna 2019. godine na trgu i ulicama u starogradskoj jezgri Vrsara održat će se deveti po redu Stari samanj pod kaštelom, tijekom kojeg će vrsarskim trgom zavladati ugođaj života iz doba Vrsarske grofovije.

Posjetitelji će na glavnom trgu i u okolnim ulicama moći posjetiti štandove tridesetak obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, domaće radinosti i obrta koji će predstaviti svoje poljoprivredne proizvode i suvenire od drva, kamena, kože, lavande i dr.

Bit će tu i dječji kutak s radionicama na temu starih igara.

Za kulinarsku ponudu pobrinut će se Udruga Ugostitelja Vrsar koja će uz degustacijsku čašu za vino, nuditi i porciju pljukanci.

U nedjelju će Istarski mikološko-gljivarski savez predstaviti izložbu gljiva Istre i za sve prisutne pripremiti gljivarski kotlić za degustaciju.

Lokalno stanovništvo i ulični zabavljači „I bruti“ u subotu će dočarati povijesnu atmosferu na trgu u starogradskoj jezgri. Glumci Istra Inspirita će u nedjelju s početkom u 20.00 svojom scenskom izvedbom temeljenom na povijesnom statutu „Statuti et Ordini nel Castello di Orsera“ oživjeti način življenja u Vrsaru u XVII stoljeću, odnosno u 1609. godini kad je izdan prvi Vrsarski statut.

Svi će se moći okušati u interaktivnoj igri „Postani CITTADINO ILLUSTRE kaštela Vrsar“ u kojoj će morati dokazati da poštuju pravila vrsarskog Statuta te odraditi povjerene im zadatke, kako bi mogli postati građanima kaštela. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Nova Corolla Hybrid
Cafe bar Soggiorno
HAK Auto-klub Poreč
Nema stop! Zapoštaj si: LaCop!
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...