Početna
Utorak, 11.Kolovoza 2020 (11:39:58) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Restoran Pentola Poreč

Audi predstavio facelift obitelji A5

Zanimljivosti, 10.09.2019. (10:02)
(Izvor:Autonet)Link

Proizvođač iz Ingolstadta je pred frankfurtsku premijeru predstavio osvježenu liniju modelne obitelji A5, koja uključuje izvedbe Coupe, Cabriolet i Sportback, a tu je i facelift modela S5. Novosti su u osnovi slijedile one iz osvježenog modela A4 pa se tako najviše ističu dotjerana Singleframe maska motora, novi branici te redizajnirana svjetla, kao i novi završeci ispuha, prenosi Autonet.

Svi modeli su opremljeni LED prednjim svjetlima kao standardnom opremom, a Audi će nuditi opcijska Matrix LED prednja svjetla s LED stražnjim svjetlima i tzv. dinamičnim pokazivačima smjera.

Jedna od većih novosti u unutrašnjosti je novi 10,1-inčni zaslon MMI sustava koji se temelji na bržoj i naprednijoj platformi novog infotainmenta. Korisnicima će biti olakšano korištenje kroz jednostavnije sučelje, glasovne naredbe, napredniji unos teksta i sl. Također, sustav će nuditi nove mogućnosti povezivosti i kasnijeg proširivanja ugrađenih značajki.

Tijekom lansiranja osvježeni A5 će biti ponuđen sa četiri motora, a svaki će biti opremljen s 48-voltnim blagim hibridom te automatskim mjenjačem. Ulaznu verziju 35 TDI pokreće 2.0 TDI snage 165 KS, a ulaznog benzinca 40 TFSI pokreće 2,0-litreni TFSI snage 190 KS.

U osvježeni Audi S5 TDI će se ugrađivati 3,0-litreni TDI snage 350 KS i najvećeg okretnog momenta od 700 Nm. Dotični motor će biti uparen s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem, a njihova će kombinacija omogućiti ubrzanje do 100 km/h za manje od 5 sekundi. Najveća brzina će mu biti elektronički ograničena na 250 km/h.

Sve izvedbe će prilikom lansiranja biti dostupne u izvedbi Edition One koja će ponuditi sportski ovjes, S-Line body kit, razne ukrasne elemente i posebne boje. Isporuke modela A5 novim kupcima će krenuti krajem ove, odnosno početkom iduće godine. Cijene u Njemačkoj kreću od 42.900 eura za A5 Coupe 40 TFSI, dok je za S5 potrebno izdvojiti od 66.500 eura.

Fotogaleriju pogledajte ovdje.Mobilna verzija članka

Oglasi

Pogrebne usluge Silentium
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Cafe bar Soggiorno
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6