Početna
Utorak, 11.Kolovoza 2020 (11:42:25) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Restoran Pentola Poreč

Dolijala još jedna skupina krijumčara migranata

Crna kronika, 10.09.2019. (06:46)

Jučer je u koordiniranoj policijskoj akciji u Hrvatskoj i BiH uhićeno više osoba za koje se sumnja da su udruženo prebacivali ilegalne migrante preko granice, a u akciji je sudjelovala i Policijska postaja Buje-Buie.

Jučer su na zagrebačkom području uhićeni 65-godišnji i 36-godišnji hrvatski državljani zbog sumnje da su počinili kaznena djela zločinačko udruženje, počinjenje kaznenog djela u sastavu zločinačkog udruženja te protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj članici EU ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Osim njih, za navedena kaznena djela tereti se i 33-godišnja hrvatska državljanka, koja je trenutno nedostupna te se za njom intenzivno traga.

Osumnjičene se tereti da su se povezali sa zajedničkim ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi te su od početka lipnja do kraja kolovoza ove godine u najmanje 11 navrata organizirali i realizirali krijumčarenje i prijevoz nezakonitih migranata.

Nezakonite migrante su preuzimali u neposrednoj blizini granice s BiH, na području Policijske uprave sisačko-moslavačke i Policijske uprave ličko-senjske. Odatle su ih osobnim i kombi vozilima prevozili u neposrednu blizinu granice sa Slovenijom, i to na istarskom i primorsko-goranskom području.

Na taj su način protuzakonito prebacili najmanje 87 stranih državljana i ostvarili protupravnu imovinsku korist od najmanje 245 tisuća kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su, uz kaznenu prijavu USKOKU, dovedeni pritvorskom nadzorniku PU zagrebačke.

U sklopu istrage je u BiH danas uhićeno 5 osoba, a za jednom se još traga. Sisačko-moslavačka policija jučer je uhitila jednu osobu, dok se za jednom traga. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Frigoservis Šime - klima uređaji
Porsche Istra
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Pogrebne usluge Silentium
Cafe bar Soggiorno