Početna
Srijeda, 5.Kolovoza 2020 (21:02:43) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Čišćenje apartmana i soba ozonom!
Valfresco Direkt

Počela je nova školska godina, u porečkim klupama čak 172 prvašića

Poreština, 09.09.2019. (15:08)
OŠ Finida
OŠ Finida

Školske klupe u Osnovnoj školi Poreč i Područnoj školi Žbandaj, Osnovnoj školi Finida i Područnoj školi Nova Vas te u Talijanskoj osnovnoj školi „Bernardo Parentin“ dočekale su čak 172 prvašića.

Tako ih je u OŠ Poreč i područnu školu Žbandaj krenulo 80. Matična porečka škola sada broji 61 učenika u tri prva razreda kod učiteljica Danijele Zornada-Cvek, Denis Mikatović i Klaudije Kovačić, dok ih je 19 krenulo u Žbandaj kod učiteljice Mire Kraljić.

U Osnovnoj školi Finida u tri razreda upisano je 67 učenika i to kod učiteljica Emire Mujakić, Senke Rukavine i Nade Andonović, dok je u područnoj školi u Novoj Vasi upisano 13 učenika u razred učiteljice Sandre Labinac Bilić.

Dobrodošlicu đacima i roditeljima zaželjele su ravnateljica OŠ Poreč Nadija Kos i v.d. ravnateljice OŠ Finida Anita Sijerković Radin, pročelnica gradskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti Vesna Kordić, te gradonačelnik Poreča Loris Peršurić.

-Prvi dan škole jedan je od najvažnijih dana u životu svakog čovjeka. Svi mi pamtimo svoje prve školske dane, učiteljice, razrede, klupe, prva nova prijateljstva, prva znanja i vrijednosti koje smo dobili u tom dobu. Dragi učenici prvih razreda, vama želimo sretan početak školske godine, da vam školske torbe ne budu preteške, da vam prva znanja budu zabava i da vam nova prijateljstva budu podrška kroz cijelo školovanje.

Dragi roditelji, pogotovo oni koji ovo prolazite po prvi put – razumijem vas u potpunosti jer sam i sam prošao istu stvar prije dvije godine. Želim vam puno strpljenja i razumijevanja, jer sa svojom djecom okrećete jednu veliku stranicu života., rekao je gradonačelnik.

Prigodni program priredili su učenici starijih generacija, nakon čega je obavljena prozivka svih prvašića, zajedničko fotografiranje, te su se svi sa roditeljima i razrednicima uputili u školske klupe.

U treću osnovnu školu u gradu, Talijansku osnovnu školu „Bernardo Parentin“ danas je krenulo šest prvašića. Dobrodošlicu im je uz ravnateljicu Ester Zarli zaželjela i zamjenica gradonačelnika Poreča Nadia Štifanić Dobrilović, a stariji im kolege priredili prigodni program, nakon čega su se s razrednicom učiteljicom Ivom Debeljuh uputili na prvi školski sat. (GP/dp)

Fotografije

Područna škola Nova Vas
Osnovna škola Poreč
Talijanska osnovna škola Bernardo Parentin
Područna škola Žbandaj


Mobilna verzija članka

Oglasi

Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Frigoservis Šime - klima uređaji
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...