Početna
Nedjelja, 23.Veljače 2020 (21:30:22) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Autowill otvorena vrata
Di si generacijo 2020.

Pučko učilište: Još ovog tjedna Anale i kiparska škola Montraker

Kultura, 09.09.2019. (13:18)

Još ovog tjedna, do 15. rujna u Istarskoj sabornici se može pogledati porečki Anale, najstarija skupna izložba likovne umjetnosti u Hrvatskoj, podsjećaju iz Pučkog otvorenog učilišta. Anale se neprekidno održava od 1961. 

Ovogodišnji izbornik je Siniša Labrović, a izložbu je tematski organizirao oko slavlja života u ratu. “U Jugoslaviji se slavio Drugi svjetski rat, a život je organiziran kao postratno stanje. Zatim su uslijedili ratovi od 1991. do 1999. (...) [nakon kojih] svi opet živimo u postratnom stanju, a radi li se, ustvari, o predratnom stanju, to ćemo tek vidjeti. Može se i reći da kod nas vrijedi da je politika nastavak rata drugim sredstvima”, naveo je uz ostalo Labrović.

U Vrsaru je u tijeku 29. izdanje međunarodne studentske kiparske škole Montraker, do 14. rujna. Rad studenata se u kamenolomu Montraker može pratiti od 8 do 12 i od 16 do 19. I ove će se godine održati foto-natječaj i podijeliti nagrade; više informacija na www.poup.hr.

U galeriji Zuccato u Dekumanovoj ulici je do 28. rujna otvorena samostalna izložba skulptura nagrađivanog slovenskog umjetnika Alena Ožbolta The Life of Forms / Život oblika.

U četvrtak, petak i subotu u 19 sati u kinu igra komedija Prevarantice s Wall Streeta, a istih dana u 21 sat prikazuje se horor Ono: Drugo poglavlje.

Iz Pučkog učilišta javljaju i da počinju upisi na verificirane tečajeve engleskog, njemačkog i talijanskog jezika, zatim u program osposobljavanja za računovodstveno-knjigovodstvenog referenta te u kreativne radionice za djecu. Više informacija na obrazovanje@poup.hr ili na 052 887 216. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Nema stop! Zapoštaj si: LaCop!
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Pogrebne usluge Silentium
Cafe bar Soggiorno