Početna
Četvrtak, 19.Rujna 2019 (17:55:48) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Promoarh -  prvi međunarodni sajam graditeljstva, opremanja i uređenja
Mordokon 2019

Nova školska godina uz akciju "Poštujte naše znakove"

Istra, 09.09.2019. (12:16)

Djelatnici Policijske uprave istarske 25. godinu za redom s prvim danom nove školske godine započinju provođenje akcije "Poštujte naše znakove", usmjerene na zaštitu djece u prometu i sprječavanje ugrožavanja njihovih života, posebice u danima kad samostalno sudjeluju u prometu.
Dosadašnja iskustva pokazuju da su djeca jedna od najugroženijih kategorija sudionika u prometu te da za najmlađe trenutak neopreznosti često može imati kobne posljedice.

Prošle su se godine za vrijeme trajanja akcije ''Poštujte naše znakove'' u zonama škola na području Istre dogodile dvije prometne nesreće, u kojima je dvoje djece lakše ozlijeđeno. Što se tiče prekršaja, policijski službenici su u zonama škola utvrdili 300 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

-Djeca bi trebala biti najsigurnija kada su prisutni i njihovi roditelji, no statistički podaci pokazuju da djeca stradavaju najviše u prisustvu svojih najmilijih. Prošle je godine tako na području PU istarske u nesrećama stradalo 54 djece, od čega 24 djece u svojstvu putnika u vozilima. Ove godine je u prvih osam mjeseci u prometu stradalo 23 djece, od koje 11 kao putnici u vozilima, kažu u istarskoj policiji i pozivaju roditelje da djecu u vozilima prevoze na adekvatan način (kazna za nepropisan prijevoz djece povećana je s 500 na 1000 kuna.

Više informacija ovdje.Mobilna verzija članka

Oglasi

Pogrebne usluge Silentium
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Nema stop! Zapoštaj si: LaCop!
Porsche Istra