Početna
Utorak, 18.Veljače 2020 (02:09:50) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Varzićeva putujuća izložba Ludus uskoro u Motovunu

Kultura, 05.09.2019. (08:57)
Eugen Varzić
Eugen Varzić

Nakon Đakova, Zagreba, Šibenika i Slavonskog Broda, putujuća samostalna izložba Ludus Eugena Varzića, akademskog slikara s međunarodnim postignućima, 18. rujna stiže u motovunsku galeriju Pet kula, najavljuju organizatori.

S oko 25 radova nastalih u protekle četiri godine, bit će to najopsežnije i najkompletnije predstavljanje Varzićevog novijeg stvaralaštva. Publika će premijerno vidjeti tri nova rada, a ujedno će i raniji radovi istarskih urbanih veduta imati premijerno predstavljanje u Istri.

Autorovo tematsko područje ostaje isto – svijet figuracije s motivima ljudskog lika u formi portreta ili autoportreta. Svaka slika je slika-koncept te može stajati samostalno u prostoru, neovisno od drugih djela nastalih u istom periodu. Svaka slika je istovremeno traganje, propitkivanje i zauzimanje stava, navodi se u najavi izložbe.

Varzić, rođeni Slavonac sa stalnom adresom u Poreču, izlagat će u Istri nakon petogodišnje pauze. Na otvaranju koje počinje u 20:30 će govoriti predsjednik Udruge fotografa Fotovun David Matković, kustosica izložbe Sonja Švec Španjol i sam autor, a posjetitelje očekuje i nastup DJ-a Marca Grabbera. (dp)

Fotografije

Hrvatska, rad u nastajanju
Šibenska (2017), ulje na platnu


Mobilna verzija članka

Oglasi

Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Pogrebne usluge Silentium
Cafe bar Soggiorno
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
HAK Auto-klub Poreč