Početna
Subota, 7.Prosinca 2019 (20:37:57) - Godina:17

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Novogodišnja lutrija Društva invalida Poreč
Advent Poreč

Varzićeva putujuća izložba Ludus uskoro u Motovunu

Kultura, 05.09.2019. (08:57)
Eugen Varzić
Eugen Varzić

Nakon Đakova, Zagreba, Šibenika i Slavonskog Broda, putujuća samostalna izložba Ludus Eugena Varzića, akademskog slikara s međunarodnim postignućima, 18. rujna stiže u motovunsku galeriju Pet kula, najavljuju organizatori.

S oko 25 radova nastalih u protekle četiri godine, bit će to najopsežnije i najkompletnije predstavljanje Varzićevog novijeg stvaralaštva. Publika će premijerno vidjeti tri nova rada, a ujedno će i raniji radovi istarskih urbanih veduta imati premijerno predstavljanje u Istri.

Autorovo tematsko područje ostaje isto – svijet figuracije s motivima ljudskog lika u formi portreta ili autoportreta. Svaka slika je slika-koncept te može stajati samostalno u prostoru, neovisno od drugih djela nastalih u istom periodu. Svaka slika je istovremeno traganje, propitkivanje i zauzimanje stava, navodi se u najavi izložbe.

Varzić, rođeni Slavonac sa stalnom adresom u Poreču, izlagat će u Istri nakon petogodišnje pauze. Na otvaranju koje počinje u 20:30 će govoriti predsjednik Udruge fotografa Fotovun David Matković, kustosica izložbe Sonja Švec Španjol i sam autor, a posjetitelje očekuje i nastup DJ-a Marca Grabbera. (dp)

Fotografije

Hrvatska, rad u nastajanju
Šibenska (2017), ulje na platnu


Mobilna verzija članka

Oglasi

HAK Auto-klub Poreč
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Porsche Istra
Cafe bar Soggiorno
Pogrebne usluge Silentium