Početna
Subota, 26.Rujna 2020 (23:37:00) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Čišćenje apartmana i soba ozonom!
Opel: Otkup vozila? Isplata odmah!

Poreč hrvatski rekorder po izdvajanju za sport

Iz Grada Poreča, 03.09.2019. (18:17)
EHF Euro 2018 (Tea Štokovac)
EHF Euro 2018 (Tea Štokovac)

Specijalizirani portal gradonačelnik.hr analizirao je podatke Ministarstva financija o izvršenju proračuna za 2018. godinu koji pokazuju da je Poreč s ukupno 1418,62 kune po stanovniku godišnje na vrhu ljestvice izdvajanja za sport per capita. S 9,5 posto proračuna izdvojenog za sport, Poreč se nalazi i među top deset gradova po ukupnom proračunskom izdvajanju za sport.

S ukupno šest javnih sportskih dvorana i dvije privatne, 130 polivalentnih i dječjih igrališta, atletskom stazom, nogometnim stadionom, rukometnim, košarkaškim i brojnim teniskim terenima, budućom izgradnjom nogometnih terena, razvijenom infrastrukturom za brojne sportaše i rekreativce uz samu obalu, teretane na otvorenom te projektima koji su posebno prilagođeni osobama s invaliditetom, ali i općem zdravlju stanovništva, Poreč je odavno prepoznao važnost ulaganja u sport.

-Sretni smo da Poreč, s obzirom na broj stanovnika, ima registriran vrlo veliki broj sportaša, a tu je i mnogo rekreativaca koji su kulturu sporta i zdravog življenja razvijali kako se i sam grad razvijao. Upravo zato, kako bismo održavali sve sportske objekte, te u granicama svojih mogućnosti podržavali i razvijali sportske klubove, odvajamo toliki iznos na godišnjoj razini samo za sport. Ipak, entuzijazam mnogih uključenih i dobra suradnja s udrugama u sportu pomažu da se sport u Poreču razvija iz godine u godinu. Ulaganja ćemo nastaviti i dalje te ćemo se truditi iznos povećavati iz godine u godinu – kaže gradonačelnik Loris Peršurić. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Frigoservis Šime - klima uređaji
Porsche Istra
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom