Početna
Utorak, 11.Kolovoza 2020 (11:55:01) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt

Britanija uvodi 3D skeniranje prtljage u zračne luke, olakšat će život putnicima

Zanimljivosti, 26.08.2019. (08:56)
(Izvor:Bug Online)Link

Najveća londonska zračna luka Heathrow bit će prva koja će u toj zemlji uvesti napredne 3D skenere za prtljagu putnika. Nakon nje, do 2022. godine istu bi tehnologiju trebale uvesti sve zračne luke u Ujedinjenom Kraljevstvu piše BBC. Nova tehnologija detaljnije će pregledavati prtljagu putnika koji se ukrcavaju u zrakoplove i tako će ne samo povećati sigurnost zračne plovidbe, već će i samim putnicima uštedjeti na vremenu.

Jedno od najvećih olakšanja koje će putnici primijetiti u slučaju kada putuju s aerodroma opremljenog novom tehnologijom bit će izostanak potrebe da se iz putnih torbi vade veliki elektronički uređaji prilikom kontrole. Također, više neće prije putovanja biti nužno izdvojiti sve tekućine iz ručne prtljage ili tekuće tvari nositi u bocama manjima od 100 ml, kako je to sada slučaj.

Napredni skeneri

Za ovo će biti odgovorni napredniji skeneri koji će torbe snimati u tri dimenzije, slično kao medicinski CT skeneri. Službenici će dobiti vrlo jasnu sliku unutrašnjosti i sadržaja skeniranih kofera i torbi, a moći će prikaz okretati i zumirati kako im odgovara. Senzori u novoj sigurnosnoj opremi također će moći identificirati tip tekućine koji se nalazi među ostalim stvarima u torbi.

Heathrow će u uvođenje novih skenera, koje je testirao od 2017. godine, uložiti oko 50 milijuna funti. (BUG online)Mobilna verzija članka

Oglasi

Frigoservis Šime - klima uređaji
Porsche Istra
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6