Početna
Četvrtak, 3.Prosinca 2020 (08:49:23) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Čišćenje apartmana i soba ozonom!
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Amerikanci izmislili vrećice u kojima voće i povrće ostaje svježe triput dulje

Svijet, 16.08.2019. (10:15)
(Izvor:Kult plave kamenice)Link
Pixabay
Pixabay

Znamo da je situacija s bacanjem hrane danas tragična. Prema svim istraživanjima, 25 do 30 posto sve proizvedene hrane naprosto završi u smeću. I trgovci i proizvođači traže rješenja, ali stvari sporo napreduju. Jedan noviji izum privukao je dosta veliku pažnju, prenosi portal Kult plave kamenice.

Čikaški startup Hazel Technologies patentirala je vrećice veličine vrećica za šećer, koje se jednostavno ubace u kašete s voćem i povrćem i dramatično uspore truljenje. Riječ je novom doprinosu tehnologiji kontrolirane atmosfere koja se koristi za čuvanje kvalitete voća i povrća u distribucijskom lancu i zadnjih godina ubrzano napreduje. Izum Hazel Technologies temelji se na blokiranju produkcije etilena, jednog od ključnih faktora propadanja voća i povrća, i sprečavanja širenja gljivica.

Hazel Technologies, startup osnovan 2015. godine, tvrdi da njihove vrećice mogu trostruko usporiti propadanje i da se mogu koristiti u cijelom lancu, od pakiranja voća i povrća na farmama, preko transporta do čuvanja u distribucijskim centrima i hladnjačama. Mission Produce, najveći svjetski proizvođač ambalaže za avokado, već ih koristi za dulje transporte poput onoga iz Perua u Indiju, i tvrdi da avokado ostaje svjež dva tjedna dulje.

Hazel Technologies je ovih dana objavio da je u B rundi financiranja dobio 13 milijuna dolara investicija pa ukupno imaju 17,8 milijuna. Najveći ulagač je Pangaea Ventures fond. “Ponudili smo rješenje koje funkcionira i ekonomski i ekološki, povećava efikasnost duž cijelog opskrbnog lanca i sada ga možemo proširiti kako bi se smanjilo bacanje milijardi dolara hrane na međunarodnom tržištu,” rekao je nakon objave o financiranju direktor Hazel Technologies Aidan Mouat. (Kult plave kamenice)Mobilna verzija članka

Oglasi

Cafe bar Soggiorno
Frigoservis Šime - klima uređaji
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
HAK Auto-klub Poreč