Početna
Utorak, 25.Veljače 2020 (07:13:13) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Autowill otvorena vrata
Di si generacijo 2020.

Liburnicon - Alternativna povijest obilježit će ovogodišnje izdanje festivala

Zanimljivosti, 03.08.2019. (17:56)
Liburnicom 2018.
Liburnicom 2018.

Festival znanstvene fantastike i fantastike “Liburnicon” već se tradicionalno održava trećeg vikenda u kolovozu (ove godine od 16. do 18.08.) u Osnovnoj školi Rikard Katalinić Jeretov te je razlog što Opatija u to vrijeme postaje Meka za ljubitelje fantastičnih žanrova, mitologije i folklora, ali isto tako i naprednih znanosti i tehnologija.

I ove će godine biti književnih i znanstvenih predavanja, prezentacija, panel diskusija, kvizova i radionica. Počasni gost bit će Tad Williams, megapopularni američki pisac fantastike koji će se ovom prilikom susresti sa svojim obožavateljima iz regije.

Od domaćih gostiju valja istaknuti fizičare i djelatnike koji se bave popularizacijom znanosti kao što su Ivica Puljak, Saša Ceci i Davor Horvatić. Njihova predavanja namijenjena su kako mladoj geek populaciji, tako i svima željnima znanja o novim tehnološkim tendencijama. Uz predavanja, na Liburniconu se odvijaju i brojne druge točke: tematski kvizovi, kreativne i znanstvene radionice, nagradni turniri, a večer zaokružuju igre na otvorenom i koncerti domaćih rock bendova.

Više informacija ovdje. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Nema stop! Zapoštaj si: LaCop!
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Cafe bar Soggiorno
HAK Auto-klub Poreč
Pogrebne usluge Silentium