Početna
Srijeda, 20.Studenog 2019 (18:13:48) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Crofish Poreč
Istarski supermarketi - aktualni akcijski katalog

Flego - Ograde na jednoj strani potiču ograde na drugoj

EU, 16.07.2019. (09:20)
Valter Flego
Valter Flego

-Europa je za mene oduvijek imala snažan duh, snažnu ideju otvorenosti, progresivnosti i tolerantnosti. I siguran sam da to mora i dalje imati. Nažalost, u 2019. godini prepunoj tehnoloških inovacija i dostignuća, pa tako i za kontrolu granica, naše prijateljske države Slovenija i Italija najavljuju dizanje novih kilometara žičanih ograda na našim granicama, rekao je zastupnik u Europskom parlamentu Valter Flego u svom jučerašnjem govoru na plenarnoj sjednici u Strasbourgu.

-Odlučno smo protiv toga! Izgradnjom novih žičanih ograda ne rješava se problem ilegalnih migracija. Zidovi potiču zidove, a ograde na jednoj strani potiču samo ograde na drugoj! To je potpuno pogrešno, naglasio je Flego.

O sigurnosti domicilnog stanovništva, smatra Flego, „apsolutno treba voditi računa, kao i o migrantima, te se humano prema njima ponašati, ali žica ne rješava problem“.

- Ono što Europska komisija treba učiniti jest zajednička borba protiv krijumčara te rješavanje problema na samome izvoru. Jer, ovo nije slobodna, otvorena i uključiva Europa. Granice se moraju štititi, ali ne na ovaj način, zaključio je zastupnik IDS-a u EP-u Valter Flego svoj jučerašnji jednominutni plenarni govor. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Najslasniji burgeri u gradu
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Cafe bar Soggiorno
Pogrebne usluge Silentium