Početna
Četvrtak, 19.Rujna 2019 (17:54:46) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Promoarh -  prvi međunarodni sajam graditeljstva, opremanja i uređenja
Adwait Tripathi u Poreču

Ovoga ljeta na odmor ide milijun Talijana više nego lani

Gospodarstvo, 13.07.2019. (11:56)
(Izvor:Turizmoteka.hr)Link
Tri četvrtine Talijana ljetovat će u Italiji (Pixabay)
Tri četvrtine Talijana ljetovat će u Italiji (Pixabay)

Očekuje se da će broj Talijana koji će ovog ljeta otići na godišnji odmor doseći gotovo 32 milijuna, što je povećanje od 1,3 milijuna u odnosu na 2018. godinu, kažu rezultati službenih istraživanja, Prosječno trajanje odmora je 6 noći. Tri četvrtine turista ostat će u Italiji, a 23% će otići u inozemstvo. Prosječni rashodi iznosit će oko 950 eura.

Rezultati ankete pokazuju suficit talijanske trgovinske bilance za milijardu više nego u 2018. (ukupno 8 milijardi). Rashodi Talijana u inozemstvu porasli su za oko 200 milijuna eura, a potrošnja stranaca u Italiji porasla je za više od milijardu eura. Najviše tog novca ostaje u južnim dijelovima Italije.

Od 60 milijuna putnika koje će talijanske zračne luke primiti između lipnja i kolovoza ove godine, 40 milijuna će biti stranci, s povećanjem od 2,4 milijuna u južnim zračnim lukama koje će, stoga, po prvi put ostvariti veći promet od ostala 3 makro-područja (sjeverozapad, sjeveroistok i centar).

No, i u Italiji se osjeti pojačana konkurencija iz Turske, Egipta i Tunisa, koji bilježe snažan rast međunarodnih turističkih dolazaka uglavnom iz Francuske i Njemačke. Istodobno, Španjolska, koja je uobičajena konkurencija za Italiju, stagnira ili bilježi pad dolazaka. (Turizmoteka).Mobilna verzija članka

Oglasi

Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Porsche Istra
Frigoservis Šime - klima uređaji
Nova Corolla Hybrid
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina