Početna
Petak, 3.Srpnja 2020 (21:15:51) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Festival istarskog češnjaka ove subote na Trgu slobode

Iz Grada Poreča, 10.07.2019. (21:59)
Pixabay
Pixabay

Na porečkom Trgu slobode će se u subotu od 10 sati održavati prvi Festival istarskog češnjaka, s ciljem promocije istarskog crvenog češnjaka kao autohtone sorte za koju je pokrenuta i procedura zaštite. Organizator je Udruga proizvođača istarskog češnjaka.

Sedam članova udruge na štandovima će ponuditi razne sorte iz svoga uzgoja, s naglaskom na istarski crveni, kao i različite proizvode i prerađevine od češnjaka. Na štandu Udruge moći će se dobiti korisne informacije o uzgoju i nutritivnim svojstvima, dok će na sajmenom dijelu Festivala sudjelovati i proizvođači udruženi u Domaću web tržnicu.

Demonstrirat će se tradicionalno umijeće pletenja rešti od češnjaka, a za 13 sati najavljeno je informativno predavanje o češnjaku za posjetitelje i potencijalne uzgajivače. Od 15 sati poznati istarski chef David Skoko će u prigodnom cooking-show programu demonstrirati gastronomske potencijale istarskog češnjaka. Festival završava večernjim nastupom Folklornog društva KUD-a Barban u 20 sati.

Pokrovitelji festivala su Istarska županija i njena Turistička zajednica, te gradovi Poreč i Buje. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Pogrebne usluge Silentium
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Cafe bar Soggiorno
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Scan4menu Poreč