Po?etna
Ponedjeljak, 21.Lipnja 2021 (11:26:44) - Godina:19

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Špina zapošljava
Autowill Corsa

Festival istarskog češnjaka ove subote na Trgu slobode

Iz Grada Poreča, 10.07.2019. (21:59)
Pixabay
Pixabay

Na porečkom Trgu slobode će se u subotu od 10 sati održavati prvi Festival istarskog češnjaka, s ciljem promocije istarskog crvenog češnjaka kao autohtone sorte za koju je pokrenuta i procedura zaštite. Organizator je Udruga proizvođača istarskog češnjaka.

Sedam članova udruge na štandovima će ponuditi razne sorte iz svoga uzgoja, s naglaskom na istarski crveni, kao i različite proizvode i prerađevine od češnjaka. Na štandu Udruge moći će se dobiti korisne informacije o uzgoju i nutritivnim svojstvima, dok će na sajmenom dijelu Festivala sudjelovati i proizvođači udruženi u Domaću web tržnicu.

Demonstrirat će se tradicionalno umijeće pletenja rešti od češnjaka, a za 13 sati najavljeno je informativno predavanje o češnjaku za posjetitelje i potencijalne uzgajivače. Od 15 sati poznati istarski chef David Skoko će u prigodnom cooking-show programu demonstrirati gastronomske potencijale istarskog češnjaka. Festival završava večernjim nastupom Folklornog društva KUD-a Barban u 20 sati.

Pokrovitelji festivala su Istarska županija i njena Turistička zajednica, te gradovi Poreč i Buje. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
HAK Auto-klub Poreč
Frigoservis Šime - klima uređaji
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6