Početna
Nedjelja, 17.Studenog 2019 (16:58:30) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Crofish Poreč

Za liječenje raka umjetnom inteligencijom 35 milijuna eura

EU, 10.07.2019. (08:39)
(Izvor:Bug Online)Link
Pixabay
Pixabay

Europska komisija je objavila poziv na podnošenje prijedloga u okviru kojega je dostupno 35 milijuna eura za razvoj analize medicinskih snimaka radi dijagnosticiranja karcinoma pomoću umjetne inteligencije te drugih alata i analitičkih rješenja usmjerenih na sprječavanje, predviđanje i liječenje najčešćih oblika karcinoma. Poziv je dio programa Obzor 2020., putem kojega Komisija ulaže ukupno 177 milijuna eura u „digitalnu transformaciju zdravstva i skrbi“ te „pouzdana digitalna rješenja i kibernetičke sigurnost u području zdravstva i skrbi“.

Povjerenica za digitalno gospodarstvo i društvo Europske komisije Marija Gabriel  u srijedu 10. srpnja će sazvati drugi okrugli stol na visokoj razini na kojem će se okupiti predstavnici Europske komisije, farmaceutske, biotehnološke i medicinskotehnološke industrije te civilnog društva. Tom će se prilikom razgovarati o planu iznesenom u Komunikaciji o digitalnoj transformaciji zdravstva i skrbi, donesenoj u travnju 2018. godine, te drugim važnim temama, npr. sljedećim koracima u nedavno donesenoj Preporuci o interoperabilnosti elektroničkih sustava zdravstvene evidencije, umjetnoj inteligenciji i računalstvu visokih performansi.

Povjerenica Gabriel će istaknuti i važnost daljnjeg razvoja prekogranične razmjene zdravstvenih podataka te rješavanja relevantnih aspekata zaštite privatnosti i podataka. (Mreža)Mobilna verzija članka

Oglasi

Nova Corolla Hybrid
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Pogrebne usluge Silentium
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...