Početna
Utorak, 11.Kolovoza 2020 (12:44:33) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt

Za liječenje raka umjetnom inteligencijom 35 milijuna eura

EU, 10.07.2019. (08:39)
(Izvor:Bug Online)Link
Pixabay
Pixabay

Europska komisija je objavila poziv na podnošenje prijedloga u okviru kojega je dostupno 35 milijuna eura za razvoj analize medicinskih snimaka radi dijagnosticiranja karcinoma pomoću umjetne inteligencije te drugih alata i analitičkih rješenja usmjerenih na sprječavanje, predviđanje i liječenje najčešćih oblika karcinoma. Poziv je dio programa Obzor 2020., putem kojega Komisija ulaže ukupno 177 milijuna eura u „digitalnu transformaciju zdravstva i skrbi“ te „pouzdana digitalna rješenja i kibernetičke sigurnost u području zdravstva i skrbi“.

Povjerenica za digitalno gospodarstvo i društvo Europske komisije Marija Gabriel  u srijedu 10. srpnja će sazvati drugi okrugli stol na visokoj razini na kojem će se okupiti predstavnici Europske komisije, farmaceutske, biotehnološke i medicinskotehnološke industrije te civilnog društva. Tom će se prilikom razgovarati o planu iznesenom u Komunikaciji o digitalnoj transformaciji zdravstva i skrbi, donesenoj u travnju 2018. godine, te drugim važnim temama, npr. sljedećim koracima u nedavno donesenoj Preporuci o interoperabilnosti elektroničkih sustava zdravstvene evidencije, umjetnoj inteligenciji i računalstvu visokih performansi.

Povjerenica Gabriel će istaknuti i važnost daljnjeg razvoja prekogranične razmjene zdravstvenih podataka te rješavanja relevantnih aspekata zaštite privatnosti i podataka. (Mreža)Mobilna verzija članka

Oglasi

Pogrebne usluge Silentium
Porsche Istra
Cafe bar Soggiorno
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6