Početna
Utorak, 25.Veljače 2020 (08:19:17) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Autowill otvorena vrata
TOP Camping Croatia

Je li ekranima u automobilima već odzvonilo?

Tehnologija/znanost, 08.07.2019. (18:00)
(Izvor:Autonet)Link

Još uvijek se velika većina nas sjeća automobila bez ikakvih digitalnih ekrana. Danas su pak moderni automobili gotovo pa nezamislivi bez njih, a sve je veći broj vozila dostupnih i s digitalnim instrumentnim pločama, piše Autonet.

Još uvijek se velika većina nas sjeća automobila bez ikakvih digitalnih ekrana. Danas su pak moderni automobili gotovo pa nezamislivi bez njih, a sve je veći broj vozila dostupnih i s digitalnim instrumentnim pločama.

No, tehnologija brzo napreduje, stvari se brzo mijenjaju pa neki već predviđaju da će digitalni ekrani kakve danas poznajemo relativno brzo postati stvar prošlosti.

Naime, šef audijevog dizajna Marc Lichte kaže kako nije u potpunosti siguran da je pred digitalnim zaslonima svijetla budućnost. Razlog njihovog možebitnog nestajanja vidi u HUD-ovima (head-up zaslonima) i napretku sustava glasovnih naredbi.

Drugim riječima, head-up zasloni i tzv. proširena stvarnost te napredno glasovno upravljanje on-board sustavima bi dakle, prema Lichteu, trebali preuzeti primat u auto industriji. Lichte smatra da će se ti sustavi u široj upotrebi pojaviti već tijekom sljedećeg desetljeća, a tada će biti moguće dati bolju procjenu o budućnosti digitalnih ekrana koji su trenutno standard.

Jedno od vozila koje bi moglo predvoditi ovu malu revoluciju je i Audi Q4 e-tron (na slici) čiji se dolazak na tržište očekuje 2021. (Autonet)Mobilna verzija članka

Oglasi

Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Pogrebne usluge Silentium
Porsche Istra