Početna
Ponedjeljak, 28.Rujna 2020 (09:32:59) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Čišćenje apartmana i soba ozonom!
Opel: Otkup vozila? Isplata odmah!

Galija: Otvorena izložba amaterske slikarice i liječnice Slavice Ezgete

Kultura, 01.07.2019. (22:15)

Veliko zanimanje izazvalo je večerašnje otvaranje izložbe porečke liječnice i amaterske slikarice Slavice Ezgete, koja se u Galiji predstavlja ciklusom radova pod nazivom Boje ljeta.

– Mnogi od ovih radova su pečati s ex tempore na kojima sam sudjelovala – u Piranu, Novigradu i drugdje. Čovjek pobjeđuje vlastitu lijenost ako počne nešto raditi. A kad pobijedi vlastitu lijenost, onda nešto stvori. I tako sam ja nešto stvarala u Poreču, nešto u Funtani, nešto za našu likovnu udrugu, u povodu Sv. Maura, Giostre…, rekla je autorica o nastanku svojih slika, okružena brojnim prijateljima i znancima koji su došli na otvaranje.

Slavicu Ezgetu su likovni stučnjaci opisali kao stvarateljicu velike energije, koja ima što reći. Slika priče iz vlastitog života i interesnih područja, a zvuk, pokret i boja pokreću njezin temperament. Doživljaj boje na njenim slikama je zgusnut i gotovo opipljiv.

Izložbu je otvorila predsjednica Likovne udruge Poreč Ester Diklić, istaknuvši kako je riječ o stvarateljici osebujne prirode i osobnosti.

– Ona nas svojom pojavom uveseljava i zimi, kad nas sivilo guši, jer nosi boje ljeta u sebi, rekla je uz ostalo Diklić. Priređen je i zabavno-umjetnički program: recitirala je Marta Milohanić, učenica četvrtog razreda, a violinu su svirale studentice Jana Korlević i Amanda Lučić. Uz voditeljicu pjevačke grupe Miru Pašić iz Nove Vasi, pjevali su i svirali Verica Radovčić (mandolina), Dušan (gitara), Pavica, Livija, Izidor i Antonija. 

Porečka liječnica Slavica Ezgeta je najproduktivnija članica Likovne udruge Poreč, u kojoj djeluje od njenih početaka. Sudjeluje na gotovo svim likovnim natječajima i izložbama u široj okolici, a u Galiji samostalno izlaže po peti put. Ukupno je izlagala 16 puta.

Od početka 90-ih ima vlastitu ambulantu te uživa u liječničkom pozivu, a osim što je pasionirana slikarica, ljubiteljica je i pjevanja.(dp)

FotografijeMobilna verzija članka

Oglasi

Porsche Istra
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Frigoservis Šime - klima uređaji
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6