Početna
Ponedjeljak, 16.Rujna 2019 (13:10:45) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Free Poreč MTB Tours: kroz porečke šume, vinograde i maslinike
Mordokon 2019

Sredstvima EU u sanaciju Obale Dr. Ante Šonje

Iz Grada Poreča, 07.06.2019. (13:07)

USEFALL – Unesco Site Experience For ALL (Pristupačnost UNESCO lokaliteta za svakoga). Konferenciju je u kongresnoj dvorani Obrtničkog doma otvorio Elio Štifanić, zamjenik porečkog gradonačelnika, koji je prisutnima razložio značaj i korist ovog projekta za Grad Poreč.

Projektom USEFALL Poreču se pružila prilika za daljnje investiranje u jačanje i poticanje socijalnog razvoja, odnosno u konkretne mjere kojima sprječavamo rizik društvene isključenosti osoba s invaliditetom i potičemo inkluzivni turizam.

-Zahvaljujući sredstvima Europske unije, Grad Poreč će do kraja rujna sanirati kamenu oblogu Obale dr. Ante Šonje, poznatog šetališta Lungomare. Predviđeno je postavljanje rampe za teško pokretne osobe, prilagodba i uređenje šetališta, kako bi se izbjegla skliskost i uklonila postojeća oštećenja, rekao je Štifanić prisutnima.

Dodatno, opis mozaika Eufrazijeve bazilike bit će izrađen u obliku info panela na Brailleovom pismu, kako bi i slijepe osobe mogle dobiti dojam glavnih mozaičnih prikazanja kojima je oslikana unutrašnjost najznačajnijeg kulturnog dobra grada Poreča.

-Održana je i edukacija za turističke vodiče koji su naučili kako komunicirati i postupati s osobama oštećena vida, a čekaju nas još četiri intenzivna mjeseca rada na ovom projektu kojim želimo postići povećanje dostupnosti UNESCO-vih spomenika u prekograničnom talijansko-hrvatskom prostoru", istaknuo je Štifanić.

O rezultatima koje je kao vodeći partner na projektu ostvario Grad Ravenna i još neke pojedinosti o projektu pročitajte ovdje. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Porsche Istra
Frigoservis Šime - klima uređaji
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6