Početna
Srijeda, 5.Kolovoza 2020 (21:50:21) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Čišćenje apartmana i soba ozonom!
Valfresco Direkt

Zapljena droge na glazbenom festivalu u Vabrigi

Crna kronika, 03.06.2019. (12:55)

U turističkom naselju na području Vabrige ovog se vikenda održavao glazbeni festival na kojem su policijski službenici proveli akciju suzbijanja droge i opojnih sredstava.

"Iako nisu zabilježeni nikakvi incidenti narušavanja javnog reda i mira, policijski službenici su zatekli 44 osobe u posjedovanju droge za vlastitu uporabu, dok je troje državljana Njemačke osumnjičeno za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama", izjavio je na današnjoj konferenciji za medije u Puli načelnik Sektora kriminalističke policije Mladen Matika.

U petak oko 00.45 sati policija je na prostoru festivala zatekla 26-godišnjeg njemačkog državljanina s različitim vrstama narkotika, te su zatražili sudski nalog za pretres apartmana osumnjičenog u kojem su još boravili dvoje uhićenih, 29-godišnjak i 31-godišnjakinja, oboje njemački državljani.

"Pretresom apartmana policijski službenici pronašli su ukupno 785 tableta ecstasy, 80.2 grama droge MDMA, 62.2 grama kokaina, 49.8 grama ketamina i 19.6 grama hašiša", pojasnila je pomoćnica načelnika za kriminalističku policiju u Policijskoj postaji Poreč Ingrid Paver.

U posjedovanju droge za vlastitu uporabu privedeno je 29 državljana Austrije, šest državljana Njemačke, četiri hrvatska državljana, dva državljana Italije te po jedan državljanin SAD-a, Slovačke i Švicarske. Od njih su policijski službenici oduzeli ukupno 53.1 grama amfetamina, 32 tablete i 0.3 grama ecstasyja, 27.8 grama marihuane, 10.2 grama i jednu kapsulu droge MDMA, 8.9 grama kokaina te 1.2 grama hašiša. Većini su izdani prekršajni nalozi, dok se protiv četiri osobe podnose optužni prijedlozi nadležnom sudu. (kb)

FotografijeMobilna verzija članka

Oglasi

Porsche Istra
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Cafe bar Soggiorno
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom