Početna
Nedjelja, 31.Svibnja 2020 (11:35:18) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt
Virtualna učionica POUP-a

Neviđena tortura nad Julianom Assangeom

Svijet, 02.06.2019. (06:00)
(Izvor:Portal novosti)Link
Julian Assange, arhiva (Foto: Cancillería del Ecuador - Wikimedia Commons)
Julian Assange, arhiva (Foto: Cancillería del Ecuador - Wikimedia Commons)

U 20 godina rada s progonjenima nisam doživio slučaj da se skupina demokratskih država udružila da bi namjerno izolirala, demonizirala i zlostavljala jednog pojedinca toliko dugo vremena, rekao je UN-ov specijalni izvjestitelj Nils Melzer, a prenosi Portal Novosti.

'Radeći na terenu sada s Ujedinjenim narodima a ranije s Crvenim križem vidio sam ljude hapšene i ispitivane nakon terorističkog napada 11. rujna i ratne zarobljenike koji su loše tretirani na dnevnoj bazi. Svjedočio sam užasima u ratnim zonama koji su u fizičkom smislu bili gori, ali nikada nisam vidio da se neku osobu tako neumorno proganja, a s toliko malo temelja. U 20 godina rada sa žrtvama rata, nasilja i političkog progona nisam doživio slučaj da se skupina demokratskih država udružila da bi namjerno izolirala, demonizirala i zlostavljala jednog pojedinca toliko dugo vremena', rekao je među ostalim UN-ov specijalni izvjestitelj za torturu Nils Melzer na novinskoj konferenciji koju je u petak održao u Ženevi povodom pritvora najpoznatijeg svjetskog zviždača Juliana Assangea.

Osnivač WikiLeaksa trenutno se nalazi u zatvoru Belmarsh u Londonu, gdje odslužuje 50-tjednu kaznu zatvora zbog kršenja uvjetne kazne prije sedam godina kada se, u strahu da će biti izručen u SAD, sakrio u ekvadorsku ambasadu u tom gradu.

Nastavite čitati ovdje.Mobilna verzija članka

Oglasi

Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
HAK Auto-klub Poreč
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Cafe bar Soggiorno
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore