Početna
Ponedjeljak, 3.Kolovoza 2020 (13:55:05) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Čišćenje apartmana i soba ozonom!
Restoran Pentola Poreč

Poreč domaćin Festivala zavičajnosti

Iz Grada Poreča, 30.05.2019. (16:39)
S konferencije za medije
S konferencije za medije

Prezentacija projekta implementacije zavičajnosti u kurikulume predškolskih ustanova Istarske županije za tekuću pedagošku godinu pod nazivom „Istra u očima djece – moje mjesto posebno je po…“ i stručni skup pod nazivom „Očuvanje nematerijalne kulture u ustanovama ranoga i predškolskog odgoja i obrazovanja“ održat će se sutra, 31. svibnja u 2019. u Poreču. Najavili su to na današnjoj konferenciji za novinare u Maloj gradskoj vijećnici Noel Šuran, koordinator projekta Implementacija zavičajne nastave Istarske županije, ravnateljice porečkih dječjih vrtića Radost i Paperino Divna Radola i Nataša Musizza te zamjenik gradonačelnika Grada Poreča-Parenzo Elio Štifanić.

Poreč je prvi puta domaćin ovom zbivanju, a početak stručnog skupa održat će se sutra u 9 sati u kazališnoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta, dok će se paralelno održati aktivnosti za djecu.

Govoreći o projektu zavičajnosti, Šuran je rekao kako projekt provode već pet godina, u njega je uključeno 29 odgojnih skupina iz vrtića, 45 osnovnih škola i 22 srednjih škola Istarske županije. Osim prezentacije, lani su prvi put pokrenuli i organizaciju stručnog skupa na kojem će ove godine gostovati predstavnice Agencije za odgoj i obrazovanje, Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci - Centra za istraživanje djetinjstva, Etnografskog muzeja Istre, te Zavičajnog muzeja Poreštine.

-Nama koji radimo s djecom je zaista potrebna stručna pomoć jer su nam nedostajala neka znanja, odnosno način na koji ćemo pristupiti istraživanju teme „Što moje mjesto“ - kako ga prepoznati, rekla je Divna Radola.

Ravnateljica Musizza kazala je kako ne bi mogli bez pomoći stručnjaka i gradskih institucija i ustanova i brojnih sponzora i simpatizera koji su pomogli da se djeci pruži najbolje što Poreč ima. Organizatori prezentacije projekta su Agencija za odgoj i obrazovanje, Istarska županija, Dječji vrtić Radost Poreč i Dječji vrtić Paperino Poreč, te Grad Poreč-Parenzo. (Grad Poreč/dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Frigoservis Šime - klima uređaji
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina