Početna
Subota, 15.Kolovoza 2020 (03:29:42) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Restoran Pentola Poreč

Lonely Planet: Istra u top 10 destinacija Europe u 2019.

Istra, 22.05.2019. (19:38)
Screenshot: Lonely planet
Screenshot: Lonely planet

Istra je među 10 najboljih destinacija Europe u 2019. godini za ovo ljeto u izboru Lonely Planeta, jednog od najpopularnijih svjetskih turističkih portala i vodiča.

-Istra ima poznatu gourmet ponudu, vrhunske bijele tartufe i divlje šparoge, uz povijesni šarm. Dok obala ljeti vrvi, unutrašnjost nudi priliku za upoznavanje srednjovjekovnih gradića na brežuljcima te uživanje u vinogradima i maslinicima, navodi glavni urednik Lonely Planeta Tom Hall.

Ova glasovita kuća kojoj vjeruju milijuni putnika već sedam godina sastavlja popis Best in Europe, koji donosi deset žarišnih točaka što se ističu novim doživljajima, skrivenim bogatstvima ili osvježenom ponudom. Destinacije biraju stručnjaci i članovi Lonely Planet zajednice, vodeći se strogim kriterijima.

Kažu kako je, zahvaljujući novim zračnim linijama, pristup Istri olakšan. Posebno se osvrću na amfiteatar u Puli, porečke mozaike, različite vrste plaža, proljetne gourmet i bike ture, ljetne glazbene festivale i jesensko traženje tartufa.

Zahvaljujući reportažama utjecajnih novinara Istra je u kratko vrijeme lansirana na radar globalnih turističkih i ostalih medija, ističu u Turističkoj zajednici Istarske županije koja koordinira PR aktivnosti. National Geographic Traveler, CNN, USA Today, Huffington Post, Fodor’s travel intelligence, Reader’s Digest, Wine Enthusiast i mnogi drugi danas svrstavaju Istru uz bok vodećim destinacijama svijeta.

-Konkurencija među destinacijama je oštrija no ikad, stoga je veliko zadovoljstvo i uspjeh kada nas svjetski opinion makeri uvrste među deset najboljih. Neki su to učinili već dva ili tri puta, kažu u TZIŽ.

Direktor TZIŽ Denis Ivošević ističe kako najnovije priznanje Lonely Planeta pokazuje da je Istra svojim investicijama, znanjem i organizacijom iz godine u godinu u stanju kreirati nove produkte i atrakcije, te podizati konkurentnost regije na višu razinu.

-Velike medijske kuće očito to primjećuju i honoriraju, rekao je Ivošević.

Na popisu najboljih europskih destinacija za ljeto 2019 su i slovačke Visoke Tatre, Madrid, arktička obala na Islandu, Hercegovina, talijanski grad Bari, Shetlandsko otočje u Škotskoj, Lihtenštajn, francuski grad Lyon, te švicarski gradić Vevey na obali Ženevskog jezera.

-Ova vijest nije mogla doći u bolje vrijeme – pred nama je još jedna turistička sezona i sigurno će Lonely Planet motivirati dodatne turiste da dođu upravo u našu regiju. Istra i ovaj put potvrđuje da je jak i svjetski poznat turistički brend, što je rezultat dugogodišnjih napora, truda i zalaganja, ali i jasne vizije kojim se putem želimo razvijati, izjavio je istarski župan Valter Flego. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

HAK Auto-klub Poreč
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Frigoservis Šime - klima uređaji
Porsche Istra