Početna
Ponedjeljak, 10.Kolovoza 2020 (13:14:19) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt

Čakavski sabor i Istra kroz stoljeća: Župan Flego i prof. dr. sc. Matijašić potpisali Pismo namjere

Kultura, 21.05.2019. (15:59)

Istarski župan Valter Flego i predsjednik Čakavskog sabora prof.dr.sc. Robert Matijašić potpisali su danas u Puli Pismo namjere u cilju realizacije projekata „Istarski bibliografski leksikon“ i „Istra kroz stoljeća“, te ostvarivanja suradnje na institucionalnom i organizacijskom razvoju udruge Čakavski sabor. Potpisivanju su prisustvovali i županijski pročelnik za kulturu Vladimir Torbica i tajnik Čakavskog sabora Josip Šiklić.

Župan Flego je današnje potpisivanje Pisma namjere ocijenio kao značajan iskorak u jačanju istarskog regionalnog identiteta i zavičajnosti, izrazivši zadovoljstvo činjenicom da se nastavljaju sjajni projekti na području kulture.

Predsjednik Matijašić zahvalio se županu i Istarskoj županiji na tome što su prepoznali značaj projekata. Posebno mu je drago, kazao je, što će se obnoviti edicija „Istra kroz stoljeće“, koja je počela s izdavanjem 1979. godine. (dp)

Projekt „Istarski bibliografski leksikon“ sastoji se od jednoga sveska koji se objavljuje dvojezično, kao istovjetan hrvatski i talijanski tekst s oko 2.100 natuknica/članaka (biografskih jedinica), koji je u fazi pripreme još nedefinirana opsega.

Projekt „Istra kroz stoljeća“ sastoji se od najmanje tri do najviše šest knjiga godišnje, s mogućnošću da se u niz IKS-a, prema potrebi, uklope i tzv. izvanredna izdanja (kako formatom tako i opsegom).Mobilna verzija članka

Oglasi

Pogrebne usluge Silentium
Porsche Istra
Cafe bar Soggiorno
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6