Po?etna
Ponedjeljak, 21.Lipnja 2021 (12:22:56) - Godina:19

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Špina zapošljava
Opel MOVANO

Književni susret Badavca 2019: "Nebo se penje na usne"

Kultura, 21.05.2019. (15:41)

“Nebo se penje na usne” geslo je ovogodišnjeg, 24. izdanja Književnog susreta Badavca 2019. koji će se u nedjelju, 26. svibnja 2019. godine s početkom u 17 sati održati na izvoru žive vode Badavca kraj Rapavela.

Badavca je naziv za izvor pitke vode i krašku uvalu na području Općine Višnjan, na samoj granici s južnim područjem Općine Karojba. U prirodnom ambijentu pitoresknog krajobraza, svojevrsnog raja za umjetnike i pjesnike, pokraj legendarnog izvora žive vode koji se spominje 740. godine u Istarskom razvodu, za kojeg se vežu mnoge usmene predaje i znamenja, okupljaju se pjesnici, prozaisti, ljubitelji lijepe riječi.

Književnici koji će ove godine svoje radove prezentirati na Badavci su Božidar Prosenjak, Avelina Damijanjević Draguzet, Vjekoslava Jurdana, Tomislav Milohanić Slavić, Daniel Mohorović, Diana Rosandić Živković, Milorad Stojević i Tomislav Šovagović.

Druženje će biti obogaćeno nastupima Kumpanije Kosirići Tinjan, učenika OŠ Vladimir Nazor Pazin-PŠ Karojba, učenice Nikite Lovrinčević, glazbenim performansom Aveline i Drage Draguzeta koji će također čitati dijelove Istarskog razvoda te izložbom slika Amine Konate Visintin.

Pokrovitelji književnog susreta Badavca su općine Karojba, Višnjan i Tinjan, organizator DHK – Istarski ogranak, a suorganizatori Udruga “Valigaštar” i Gradska knjižnica Poreč. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Frigoservis Šime - klima uređaji
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Pogrebne usluge Silentium