Početna
Četvrtak, 17.Listopada 2019 (05:53:22) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Sajam pršuta u Tinjanu 2019.

Prvi susreti četvrtfinala KEP-a

Sport, 20.05.2019. (15:25)
(Izvor:IBS)Link
Povukao Istru do pobjede - Vedran Špelić
Povukao Istru do pobjede - Vedran Špelić

Boćari Istre Poreč pobijedili su u prvom susretu četvrtfinala europskog Kupa prvaka, na gostovanju u predgrađu Ilirske Bistrice sa 12:10 viceprvaka Slovenije Zabiče. Istovremeno su boćari Pule u svojoj boćarskoj dvorani SRC Uljanik Veruda istim rezultatom izgubili od francuskog Saint Vulbasa.

Porečani, oslabljeni nesudjelovanjem ozlijeđenog Stevena Benolića, na gostovanju u Sloveniji tijekom susreta s domaćinima, za koje nije igrao Dinko Beaković koji se oporavlja od operativnog zahvata, bili su uvjerljiviji nego što to krajnji rezultat govori, s obzirom na to da su uoči zadnje serije klasičnih igara vodili s uvjerljivih 10:4. Na kraju Vedran Špelić pobjedom u disciplini pojedinačno klasično nad nekadašnjim članom Trio Buzeta i Pazina Davidom Širceljom samo je potvrdio ukupan trijumf gostiju. Špelić je bio i najučinkovitiji u redovima hrvatskog prvaka s obje pobjede s obzirom na to da je prethodno u bližanju i izbijanju u krug pobijedio i Davidovog brata Igora. Joško Mardešić i Ivan Lukšić sudjelovali su u osvajanju po tri poena za Istru.

Povukao Istru do pobjede - Vedran Špelić
Dobra igra dovoljna tek za minimalan poraz - Petar Barlian

Na Verudi Puljani su pružili odličan otpor aktualnom prvaku Europe i Francuske, na kraju su poraženi s minimalnih 12:10, premda je isti takav rezultat vrlo lako mogao biti i u korist domaćina. Na koncu se pokazalo da su na stranu Francuza presudile brzinske discipline u kojima se znalo da gosti imaju i ponajbolje boćare svijeta, premda su domaćini i u tim igrama zaostali sa najviše četiri pogotka. Nakon pobjeda Petra Barliana i Darijana Živolića u krugovima, te Suada Zemunovića u preciznom izbijanju Pula je i vodila 6:4, a u završnoj seriji i pola sata prije kraja pitanje ukupnog pobjednika i dalje je bilo otvoreno. Pulska trojka već tada je imala uvjerljivo vodstvo, dok su Barlian i Luka Faraguna u paru gubili 6:0, tako da se susret lomio u vrlo izjednačenom drugom paru i nadmetanju Živolića i Sebastiena Mourgesa u disciplini pojedinačno klasično. Trojka i Živolić uspješno su igre priveli u svoju korist, ali Mario Percan i Zemunović u paru nisu uspjeli do trijumfa nad francuskim reprezentativcima Sebastienom Belayem i Jeromeom Benoitom, tako da je ukupna pobjeda otišla na stranu St. Vulbasa. Čak je drugi par Puljana, nakon što je u ulozi bližača Faragunu zamijenio Dean Babić, doveo svoju igru u neizvjesnost približivši se pri samom kraju na minimalan zaostatak 6:5, ali presudan korak ka pobjedi nije uspio napraviti. U redovima Pule valja istaknuti dobru igru Barliana, pogotovo 27 ostvarenih punata u krugovima.

Uzvratni susreti se igraju 1. lipnja. (kb)Mobilna verzija članka

Oglasi

Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Nova Corolla Hybrid