Po?etna
Ponedjeljak, 21.Lipnja 2021 (12:28:29) - Godina:19

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Špina zapošljava
Opel MOVANO

Uz plažu u Špadićima gradi se sustav oborinske odvodnje

Iz Grada Poreča, 15.05.2019. (11:05)

Uređenje gradske plaže u uvali Srgulje u naselju Špadići – Materada napreduje punom parom, saznajemo u porečkoj gradskoj upravi. Da bi se čim kvalitetnije uredio i okolni prostor te zaštitila površina plaže, na obližnjoj je prometnici pri kraju i dogradnja postrojenja koja će spriječiti prodor oborinskih voda na površinu plaže tijekom jačih oborinskih nevremena, posebice tijekom ljetnih turističkih sezona.

Radove u vrijednosti nešto više od 24 tisuće kuna + PDV izvodi GRIP JURIČIĆ d.o.o. Pazin.

Plaža Špadići osma je gradska plaža uređena u proteklih pet godina. Dobit će novouređeno sunčalište od betona i škrilje s novim završnim pokrovom, dio nogostupa uz glavnu prometnicu te "zelene džepove" s grmljem i raslinjem mediteranskog karaktera u obliku žardinjera.

Plažu će se dohraniti kamenim oblutkom, dotrajale ograde zamijenit će se novim, postavit će se pametna klupa, ugraditi dva "pametna" tuša te kante za razvrstavanje otpada, a postojeći objekt pretvorit će se u sanitarni čvor (muški, ženski i za osobe s invalidnošću).

Posebno se vodilo računa, stoji u priopćenju iz gradske uprave, o slabije pokretljivim i osobama s invaliditetom, pa će za njih biti olakšan pristup moru. Jedna od dviju novouređenih svlačionica bit će prilagođena navedenoj skupini građana, a bit će ugrađene i taktilne površine za slabovidne. (Grad Poreč/dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

HAK Auto-klub Poreč
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Histris - najveći Istrijan na roštilju!
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...