Početna
Četvrtak, 22.Kolovoza 2019 (03:35:02) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Poreč Open Air Festival

EK uskladila frekvencijski pojas za implementaciju 5G

Tehnologija/znanost, 15.05.2019. (09:53)
(Izvor:Mreža)Link
5 GHz antena
5 GHz antena

Europska komisija u utorak 14. svibnja usvojila je Provedbenu odluku o usklađivanju frekvencijskog pojasa od 26 GHz za bežične mreže, što je veliki korak prema implementaciji 5G-a diljem Europe. Odlukom se dovršava koordinacija na razini EU-a za sva tri pionirska pojasa (700 MHz, 3,6 GHz i 26 GHz) potrebnih za uvođenje 5G u državama članicama, piše Mreža.

Usklađivanje valova radiofrekvencijskog spektra osnova je za prekogranične bežične komunikacijske usluge i postavlja zajedničke tehničke uvjete za korištenje tih pojaseva. Dostupnost frekvencijskog pojasa od 26 GHz posebno će pomoći u uvođenju inovativnih usluga kao što su videokomunikacija visoke rezolucije, kao i virtualne i proširene stvarnosti.

Usklađivanje frekvencijskog pojasa od 26 GHz u Europi mora biti dovršeno u svim državama članicama do kraja ožujka 2020. godine, dok će do kraja 2020. uslijediti učinkovita uporaba najmanje 1 GHz tog pojasa. 5G će se prvo razviti u velikim gradovima i duž važnih prometnih putova, kao i industrijskih lokacija. Bolja koordinacija spektra s provedbom Europskog kodeksa o elektroničkim komunikacijama pomoći će u ispunjavanju budućih potreba za povezivanjem europske digitalne ekonomije i društva. (kb)Mobilna verzija članka

Oglasi

Cafe bar Soggiorno
Nema stop! Zapoštaj si: LaCop!
Porsche Istra
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom