Početna
Srijeda, 15.Srpnja 2020 (19:51:42) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Čišćenje apartmana i soba ozonom!
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

EK uskladila frekvencijski pojas za implementaciju 5G

Tehnologija/znanost, 15.05.2019. (09:53)
(Izvor:Mreža)Link
5 GHz antena
5 GHz antena

Europska komisija u utorak 14. svibnja usvojila je Provedbenu odluku o usklađivanju frekvencijskog pojasa od 26 GHz za bežične mreže, što je veliki korak prema implementaciji 5G-a diljem Europe. Odlukom se dovršava koordinacija na razini EU-a za sva tri pionirska pojasa (700 MHz, 3,6 GHz i 26 GHz) potrebnih za uvođenje 5G u državama članicama, piše Mreža.

Usklađivanje valova radiofrekvencijskog spektra osnova je za prekogranične bežične komunikacijske usluge i postavlja zajedničke tehničke uvjete za korištenje tih pojaseva. Dostupnost frekvencijskog pojasa od 26 GHz posebno će pomoći u uvođenju inovativnih usluga kao što su videokomunikacija visoke rezolucije, kao i virtualne i proširene stvarnosti.

Usklađivanje frekvencijskog pojasa od 26 GHz u Europi mora biti dovršeno u svim državama članicama do kraja ožujka 2020. godine, dok će do kraja 2020. uslijediti učinkovita uporaba najmanje 1 GHz tog pojasa. 5G će se prvo razviti u velikim gradovima i duž važnih prometnih putova, kao i industrijskih lokacija. Bolja koordinacija spektra s provedbom Europskog kodeksa o elektroničkim komunikacijama pomoći će u ispunjavanju budućih potreba za povezivanjem europske digitalne ekonomije i društva. (kb)Mobilna verzija članka

Oglasi

Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Porsche Istra
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Frigoservis Šime - klima uređaji