Početna
Četvrtak, 27.Lipnja 2019 (09:13:31) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Mueller - posjetite nas u Galeriji Poreč
Max City Pula

Boćajmo u školi - kreće šesta sezona

Sport, 15.05.2019. (09:44)
(Izvor:IBS)Link
Detalj s jednog od ranijih natjecanja Boćajmo u školi u Labinu
Detalj s jednog od ranijih natjecanja Boćajmo u školi u Labinu

Šesta sezona projekta Istarskog boćarskog saveza pod nazivom "Boćajmo u školi" kreće u Labinu na čijem će se gradskom boćalištu u srijedu, 15. svibnja s početkom u 8 sati prirediti natjecanja za učenike Osnovne škole Matije Vlačića.

Istog dana u Potpićnu će se u 10.15 sati prirediti natjecanje za polaznike OŠ Vladimira Nazora, a u Čepiću  od 11.45 sati i za OŠ "Ivana Gorana Kovačića".

U četvrtak, 16. svibnja će se pak u pazinskom Boćarskom centru "Aleksandar Anzur" s početkom u 11.15 sati održati natjecanje za učenike OŠ Vladimira Nazora.

Projekt za cilj ima populariziranje boćanja i privlačenja čim više mladih da se bave boćanjem, ali i prenošenja te kulturne vrijednosti na mlade naraštaje.

Boćajmo u školi čine svojevrsne zabavne igrice u trajanju od 45 minuta do sat vremena, odnosno bližanje  i gađanje cilja malim boćama, kroz koje učenice i učenici nižih razreda istarskih osnovnih škola stječu prva boćarska iskustva i susreću se s temeljnom boćarskom tehnikom, bližanjem i izbijanjem. U proteklih pet godine u natjecanju je aktivno sudjelovalo 1130 učenica i učenika, održano je ukupno 48 natjecanja u 15 gradova i mjesta, a projekt je stigao u gotovo sve krajeve Istre.

I ove će godine, uz pomoć suradnika po boćarskim središtima, glavni voditelj projekta biti Valter Ivančić, nekadašnji proslavljeni reprezentativac i dvostruki svjetski prvak.

Za najuspješnije predviđene su prigodne nagrade, a za sve sudionike i prigodne majice. Po dvoje najboljih učenica i učenika sa svakog kvalifikacijskog natjecanja steći će pravo nastupa na finalnom natjecanju sezone, a po dvoje najboljih učenica i učenika s finalnog natjecanja steći će pravo besplatnog boravka u tradicionalnom jednotjednom kampu IBS-a za mlade koji će se ovog ljeta održati u Poreču. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Frigoservis Šime - klima uređaji
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Pogrebne usluge Silentium