Početna
Srijeda, 5.Kolovoza 2020 (21:12:45) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Čišćenje apartmana i soba ozonom!
Restoran Pentola Poreč

Istarska županija i IDA za poduzetnike pokreću novu kreditnu liniju

Gospodarstvo, 14.05.2019. (11:31)

Istarska županija i Istarska razvojna agencija sklopile su danas sa sedam poslovnih banaka Sporazum o provedbi nove kreditne linije za istarske male i srednje poduzetnike, obrtnike i zadruge, ukupnog kreditnog potencijala 60 milijuna kuna.

„Kreditna linija „Poduzetnik - Istarska županija 2019.“ zainteresiranim poduzetnicima, obrtnicima i zadrugama trenutno nudi najpovoljnije kamate na tržištu, pri čemu Istarska županija subvencionira kamatu s 1 %  iz županijskog proračuna“, istaknuo je istarski župan Valter Flego.

Finalna kamatna stopa će se za nove investicije kretati u iznosu od 0,9 do 2,00 % te za trajna obrtna sredstva u iznosu od 1,60 do 2,00 %, pri čemu je za obje namjene maksimalni iznos kredita 1,5 milijuna kuna uz najduži rok otplate 10 godina.

Korisnici kredita mogu biti subjekti malog gospodarstva registrirani u RH, u većinskom privatnom vlasništvu, koji ulažu na području Istarske Županije bez obzira na sjedište ili prebivalište i to mala i srednja trgovačka društva, aktivni obrti, zadruge i profitne ustanove. Korisnici ne mogu biti trgovačka društva kojima je Istarska županija osnivač ili ima vlasnički udjel u temeljnom kapitalu. Poduzetnik može koristiti kredit po  Programu samo jednom.

Namjena uključuje investicijske kredite za kupnju, uređenje ili proširenje gospodarskih objekata, nabavu opreme ili pojedinih dijelova opreme, nabavu novih proizvodnih objekata te obrtna sredstva do 30 % iznosa kredita i kredite za trajna obrtna sredstva, što podrazumijeva nabavu sirovine, repromaterijala i troškove radne snage. Najniži iznos kredita iznosi 50.000,00 kuna u protuvrijednosti u EUR, a najviši  u iznosu od 1.500.000,00 kuna u protuvrijednosti u EUR.

„Danas sklapamo i sporazum s Hrvatskom bankom za obnovu i razvoj, koja potiče poduzetništvo mladih do 30 godina starosti i žena za čije će kredite konačna fiksna kamatna stopa iznositi 1 %“, dodao je župan, najavivši kako će krajem tjedna biti objavljen i Javni poziv za dodjelu potpora za poticanje razvoja poduzetništva u Istarskoj županiji za 2019. godinu temeljem kojeg će malim i srednjim poduzetnicima biti na raspolaganju 1.000.000,00 kn. Sredstva će se dodjeljivati putem tri mjere:  subvencioniranje ulaganja u informacijske i komunikacijske tehnologije, subvencioniranje nabave nove opreme i jačanje konkurentnosti prerađivačke industrije.

Operativnu provedbu nove kreditne linije provodit će Istarska razvojna agencija te će se zahtjevi zainteresiranih korisnika zaprimati u njezinom sjedištu u Puli, na lokaciji Mletačka 12/IV.Mobilna verzija članka

Oglasi

Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Pogrebne usluge Silentium
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom