Početna
Petak, 18.Listopada 2019 (16:39:02) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Sajam pršuta u Tinjanu 2019.

Završni skup Amsterdamske koalicije u Puli: Za dva tjedna pokazat ćemo snagu normalne i napredne Hrvatske!

EU, 10.05.2019. (08:07)

-Za dva tjedna imamo šansu reći što mislimo o politici koja Hrvatsku ekonomski i civilizacijski vuče prema dnu. Za dva tjedna izlazimo na referendum o HDZ-ovoj vlasti. Na tom referendumu odlučivat ćemo između dvije Hrvatske. Za dva tjedna moramo im pokazati snagu normalne i napredne Hrvatske, rekao je jučer istarski župan i nositelj liste Amsterdamske koalicije za Europski parlament Valter Flego na velikom skupu u Puli.

Koaliciju čine GLAS, HSS, IDS, PGS, HSU, Hrvatski Laburisti i Demokrati, a njihova programska turneja „Pravac budućnost!“ završila je okupljanjem u pulskoj Zajednici Talijana, na kojem su bili i kandidati s liste Jozo Radoš, Tea Mičić Badurina i Mira Morović.

Lideri Amsterdamske koalicije tom su prilikom građanima čestitali Dan Europe, i poručili kako su Europa, pa i Amsterdamska koalicija, simboli mira, napretka, blagostanja i suradnje. Građane su pozvali da izađu na izbore za Europski parlament u nedjelju, 26. svibnja.

Ti su izbori, po riječima Valtera Flega, dramatični.

Ovo su izbori koji će odrediti budućnost Europe, na kojima se borimo da naša djeca mogu živjeti slobodno i neopterećeno i da uživaju ista prava kao njihovi prijatelji u Njemačkoj ili Danskoj. Mi znamo što želimo i znamo kako to postići. Okrenut ćemo sve naglavačke dok potpuno ne iskoristimo EU fondove te kvalitetnije usmjerimo ta sredstva za regionalni razvoj, očuvanje okoliša i gospodarski rast, poručio je Flego.

Miletić: Amsterdamska brani antifašističke vrijednosti i toleranciju

Po riječima predsjednika IDS-a Borisa Miletića, Amsterdamska koalicija je izrasla u snažan projekt tolerancije, prosperiteta i otpora, a njeni ciljevi su obrana antifašističkih vrijednosti i tolerancije kao načina života, promoviranje konkretnih politika koje će Hrvatsku maknuti iz kluba najgorih i najnerazvijenijih država te borba za slobodnu i ujedinjenu Europu.

Miletić je na istaknuo da sredine zastupljene u Amsterdamskoj koaliciji poput Istre, PGŽ-a i Samobora iskaču iz depresivne statistike ostatka zemlje, “zato jer ne kočimo i ne rušimo, nego gradimo, razvijamo i napredujemo, a naši će se predstavnici u Europskom parlamentu na isti način boriti za Hrvatsku i hrvatske projekte“.

-Amsterdamska koalicija je jedina alternativa ovoj nesposobnoj Vladi, a 26. svibnja šaljemo poruku Europi i Hrvatskoj da možemo bolje, da hoćemo otvoreno i progresivno društvo, rekao je Predsjednik Demokrata Mirando Mrsić, dok je predsjednik Hrvatskih laburista David Bregovac kazao je da je program koji su predstavili i ljudi koje su kandidirali jamstvo da Amsterdamci misle ozbiljno.

-Naših obećanja ćemo se držati, poručio je Bregovac jučer u Circolu.

Predsjednik PGS-a Darijo Vasilić istaknuo da su Istra i Primorsko-Goranska županija primjer koliku razliku može značiti dobar izbor te kako se u istoj zemlji, pod istim zakonima, može drugačije i bolje živjeti.

Mrak Taritaš: Ne dozvoliti razbijačima da uništavaju Europu i Hrvatsku

Čelnica GLAS-a Anka Mrak Taritaš opisala je viziju Hrvatske i Europe kako ih vidi Amsterdamska koalicija: „Naša Europa i naša Hrvatska obrazovane su i konkurentne, a radna mjesta osiguravaju dostojanstven život. Naša Europa je i u našem istočnom susjedstvu, zbog mira i sigurnosti, i nećemo dozvoliti razbijačima da takvu Europu i takvu Hrvatsku unište“.

-Mi smo pod opsadom loših u politici. HDZ udara sa svih strana. Udara na Istru, koja bi trebala biti uzor svima. Nemojmo im to dozvoliti!, poručila je Mrak Taritaš u Puli.

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak istaknuo je pak kako je u posljednjih 30-ak godina najbitnija poveznica sredina iz kojih dolaze kandidati Amsterdamske koalicije – Istre, Rijeke, Samobora i Međimurja – “što baš nigdje HDZ nije ni primirisao vlasti“.

-Izuzetno je bitno izaći na ove europske izbore, a ja vjerujem da će Amsterdamska koalicija biti najveće iznenađenje ovih izbora, rekao je Beljak. (dp)

FotografijeMobilna verzija članka

Oglasi

Nova Corolla Hybrid
Porsche Istra
Pogrebne usluge Silentium
Cafe bar Soggiorno
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6