Početna
Utorak, 7.Srpnja 2020 (16:56:45) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Završni skup Amsterdamske koalicije u Puli: Za dva tjedna pokazat ćemo snagu normalne i napredne Hrvatske!

EU, 10.05.2019. (08:07)

-Za dva tjedna imamo šansu reći što mislimo o politici koja Hrvatsku ekonomski i civilizacijski vuče prema dnu. Za dva tjedna izlazimo na referendum o HDZ-ovoj vlasti. Na tom referendumu odlučivat ćemo između dvije Hrvatske. Za dva tjedna moramo im pokazati snagu normalne i napredne Hrvatske, rekao je jučer istarski župan i nositelj liste Amsterdamske koalicije za Europski parlament Valter Flego na velikom skupu u Puli.

Koaliciju čine GLAS, HSS, IDS, PGS, HSU, Hrvatski Laburisti i Demokrati, a njihova programska turneja „Pravac budućnost!“ završila je okupljanjem u pulskoj Zajednici Talijana, na kojem su bili i kandidati s liste Jozo Radoš, Tea Mičić Badurina i Mira Morović.

Lideri Amsterdamske koalicije tom su prilikom građanima čestitali Dan Europe, i poručili kako su Europa, pa i Amsterdamska koalicija, simboli mira, napretka, blagostanja i suradnje. Građane su pozvali da izađu na izbore za Europski parlament u nedjelju, 26. svibnja.

Ti su izbori, po riječima Valtera Flega, dramatični.

Ovo su izbori koji će odrediti budućnost Europe, na kojima se borimo da naša djeca mogu živjeti slobodno i neopterećeno i da uživaju ista prava kao njihovi prijatelji u Njemačkoj ili Danskoj. Mi znamo što želimo i znamo kako to postići. Okrenut ćemo sve naglavačke dok potpuno ne iskoristimo EU fondove te kvalitetnije usmjerimo ta sredstva za regionalni razvoj, očuvanje okoliša i gospodarski rast, poručio je Flego.

Miletić: Amsterdamska brani antifašističke vrijednosti i toleranciju

Po riječima predsjednika IDS-a Borisa Miletića, Amsterdamska koalicija je izrasla u snažan projekt tolerancije, prosperiteta i otpora, a njeni ciljevi su obrana antifašističkih vrijednosti i tolerancije kao načina života, promoviranje konkretnih politika koje će Hrvatsku maknuti iz kluba najgorih i najnerazvijenijih država te borba za slobodnu i ujedinjenu Europu.

Miletić je na istaknuo da sredine zastupljene u Amsterdamskoj koaliciji poput Istre, PGŽ-a i Samobora iskaču iz depresivne statistike ostatka zemlje, “zato jer ne kočimo i ne rušimo, nego gradimo, razvijamo i napredujemo, a naši će se predstavnici u Europskom parlamentu na isti način boriti za Hrvatsku i hrvatske projekte“.

-Amsterdamska koalicija je jedina alternativa ovoj nesposobnoj Vladi, a 26. svibnja šaljemo poruku Europi i Hrvatskoj da možemo bolje, da hoćemo otvoreno i progresivno društvo, rekao je Predsjednik Demokrata Mirando Mrsić, dok je predsjednik Hrvatskih laburista David Bregovac kazao je da je program koji su predstavili i ljudi koje su kandidirali jamstvo da Amsterdamci misle ozbiljno.

-Naših obećanja ćemo se držati, poručio je Bregovac jučer u Circolu.

Predsjednik PGS-a Darijo Vasilić istaknuo da su Istra i Primorsko-Goranska županija primjer koliku razliku može značiti dobar izbor te kako se u istoj zemlji, pod istim zakonima, može drugačije i bolje živjeti.

Mrak Taritaš: Ne dozvoliti razbijačima da uništavaju Europu i Hrvatsku

Čelnica GLAS-a Anka Mrak Taritaš opisala je viziju Hrvatske i Europe kako ih vidi Amsterdamska koalicija: „Naša Europa i naša Hrvatska obrazovane su i konkurentne, a radna mjesta osiguravaju dostojanstven život. Naša Europa je i u našem istočnom susjedstvu, zbog mira i sigurnosti, i nećemo dozvoliti razbijačima da takvu Europu i takvu Hrvatsku unište“.

-Mi smo pod opsadom loših u politici. HDZ udara sa svih strana. Udara na Istru, koja bi trebala biti uzor svima. Nemojmo im to dozvoliti!, poručila je Mrak Taritaš u Puli.

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak istaknuo je pak kako je u posljednjih 30-ak godina najbitnija poveznica sredina iz kojih dolaze kandidati Amsterdamske koalicije – Istre, Rijeke, Samobora i Međimurja – “što baš nigdje HDZ nije ni primirisao vlasti“.

-Izuzetno je bitno izaći na ove europske izbore, a ja vjerujem da će Amsterdamska koalicija biti najveće iznenađenje ovih izbora, rekao je Beljak. (dp)

FotografijeMobilna verzija članka

Oglasi

Scan4menu Poreč
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Pogrebne usluge Silentium