Početna
Četvrtak, 21.Studenog 2019 (01:57:00) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Crofish Poreč
Istarski supermarketi - aktualni akcijski katalog

Daus: Prestanite žmiriti na problem slobode medija

Istra, 25.04.2019. (08:04)

Saborski zastupnik IDS-a Emil Daus jučer je u Saboru na aktualnom prijepodnevu upitao Predsjednika Vlade Andreja Plenkovića je li zadovoljan stanjem medijskih sloboda u Hrvatskoj.

"Medijske slobode jedan su od preduvjeta normalnog, naprednog društva kakvom vjerujem svi težimo, a nažalost, kilometrima smo daleko od razvijenih europskih zemalja. U društvu smo Armenije i Haitija, a negiranje pritisaka i medijskih nesloboda neodoljivo me podsjeća na neke zemlje u susjedstvu koje nam ni po čemu ne bi trebale biti uzor, a malo prije smo čuli da su nas neke zemlje u susjedstvu i pretekle", istaknuo je Daus.

Napomenuo je i kako IDS već godinama upozorava na kontinuirano srozavanje demokratskih standarda u Hrvatskoj, što potvrđuje svaki novi izvještaj međunarodnih organizacija.

Premijer Plenković je u svom odgovoru istaknuo da ne vidi koji medij u Hrvatskoj nije slobodan. Smatra da ima elemenata koji mogu biti bolji i da ima mjesta za napredak, ali da ne postoji problem slobode medija.

"Dok se izražava takav stav, put prema suvremenoj, modernoj Europi biti će dug, mukotrpan i težak", odgovorio je Daus te poručio kako je potrebno prestati žmiriti na problem slobode medija u Hrvatskoj. (kb)Mobilna verzija članka

Oglasi

Nova Corolla Hybrid
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Pogrebne usluge Silentium
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore