Početna
Nedjelja, 15.Rujna 2019 (22:58:49) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Free Poreč MTB Tours: kroz porečke šume, vinograde i maslinike
MAX petak 20. rujna

Prikupili više od 4 tisuće kuna za zaštitu napuštenih životinja

Poreština, 23.04.2019. (12:29)

Porečka Udruga za zaštitu životinja SOS Šape u subotu je skupila 4.150 kuna donacija na svojim štandovima na Trgu slobode, gdje su nudili kolače, prigodne aranžmane i razne druge predmete. Akcija je održana drugu godinu za redom, a novac će se koristiti za spašavanje napuštenih životinja, veterinarske troškove, oglašavanje i opremu.

Cilj je bio i senzibilizirati javnost o problematici brige o napuštenim i zanemarenim životinjama, ali i potaknuti građane da podupiru rad udruge, bilo kao volonteri, udomitelji ili donatori.

-Smatramo da su pas ili maca spašeni tek onda kada su u potpunosti zbrinuti, odnosno kada imaju svoj dom i svoju obitelj. Stoga naše akcije uključuju brigu o socijalizaciji pronađene životinje, liječenje, cijepljenje, sterilizaciju, te procjenu naravi i potreba kako bi se za nju našla adekvatna obitelj, dodaju volonteri ove udruge.

Dobro uklapanje psa u novu obitelj znači sreću i za obitelj i za psa, kažu. Zato dobro pripremaju udomljenje: pažljivo biraju udomitelje, savjetuju ih, i prate udomljenje i nakon što pas napusti sklonište i ode u novi dom. Tako Udruga dopunjava ono što institucije nisu u mogućnosti odraditi: oglašavanje pasa i pronalaženje najboljeg mogućeg doma.

-Želimo razbiti predrasude o tome da su napušteni psi traumatizirani i jadni. Oni su veseli psići koji postaju divni kućni ljubimci kada dobiju svoj dom. Odnedavno smo uveli i test (koji nije obavezan) na 4 bolesti kako bi udomitelj imao što bolji uvid u stanje psa kojeg udomljuje, pojašnjavaju iz SOS Šape. (dp)

FotografijeMobilna verzija članka

Oglasi

HAK Auto-klub Poreč
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Porsche Istra
Cafe bar Soggiorno
Pogrebne usluge Silentium