Početna
Subota, 24.Kolovoza 2019 (00:56:40) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Povratak u školu

Više od 250 biciklista na drugoj proljetnoj Parenzani

Poreština, 23.04.2019. (12:07)

U Vižinadi je u ponedjeljak održana druga MTB rekreativna proljetna Parenzana na kojoj se okupilo više od 250 sudionika. Lijepo vrijeme, priroda i motivirajuća Parenzana privukli su ljubitelje pedaliranja iz različitih krajeva Istre i Hrvatske, pa čak i susjedne Slovenije i Italije.

Nakon prijava i zajedničkog fotografiranja, kolona je krenula ispred Doma kulture predviđenom rutom nešto duljom od 30 km, vijugajući trasom Parenzane i poljskim putevima kroz naselja općina Vižinada, Kaštelir-Labinci i Višnjan. Na otprilike pola puta, u naselju Baškoti, bicikliste je dočekala okrjepa, a po povratku u Vižinadu i zajednički ručak uz druženje do popodnevnih sati.

U TZ razmišljaju o tome da susret postane tradicionalan, jer su dojmovi izvrsni. Smatraju da je Vižinada već zauzela svoje mjesto na biciklističkoj karti Istre, te zasigurno ima potencijala da se ovakvim događajima stvori dodatna turistička ponuda i produlji turistička sezona.

Posebne zahvale organizatori upućuju sponzorima koji su na razne načine pomogli organizaciju događaja, a to su tvrtke Filius, M Line, LM servis Labinci, pekare Concettino i Royal, mesnica Cikili, jama Baredine, caffe bar Parenzana, OPG Franc Arman, OPG Pino Rossi, te Općina Vižinada-Visinada i Općina Kaštelir-Labinci.

Posebnu zahvalu organizatori upućuju članovima DVD-a Vitis Vižinada koji su se pobrinuli za osiguranje biciklijade i volonterima koji su pomogli u organizaciji.

Fotogaleriju možete pogledati na Facebook stranici Biciklističkog kluba ParenzanaAutori su Ana Ritoša i Bernard Ritoša. (dp)

FotografijeMobilna verzija članka

Oglasi

Porsche Istra
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Frigoservis Šime - klima uređaji
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6