Početna
Srijeda, 23.Listopada 2019 (19:06:56) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Crofish Poreč
Viendel - Digitalni marketing

U petak predstavljanje specifičnosti rada porečkog Savjetovališta za prehranu

Zdravlje, 23.04.2019. (09:01)
Pixabay
Pixabay

Nakon razvoja lokalnih zaštitnih projekata za zdravlje i 10 godina kontinuiranog razvoja programa iz oblasti zdrave prehrane, Poreč će suradnju sa Zavodom za javno zdravstvo Istarske županije proširiti i na područje rada Savjetovališta za prehranu u Poreču koje će djelovati u prostorima Zdravog grada Poreč i biti dopuna postojećem programu usmjerenom prevenciji zdravih izbora u oblasti prehrane i tretmanu poremećaja hranjenja.

Zavod za javno zdravstvo uz podršku Istarske županije taj projekt razvija od 2017. s istarskim gradovima koji iskazuju interes i izdvajaju sredstva, a Poreč je specifičan po tome što svoj program zdrave prehrane razvija godinama.

Naglasak rada savjetovališta je na prevenciji bolesti i promociji zdravlja te pružanja specifičnih savjeta i podrška kod osoba koje boluju od specifičnih bolesti (dijabetes, visok krvni tlak i dr.), dok aktivnosti imaju za cilj približiti usluge stručnjaka građanima na području Istre. Rad savjetovališta baziran je na radu stručnjaka na lokalitetu na kojemu se savjetovalište uspostavlja, prvenstveno nutricionista, a po potrebi i drugih stručnjaka.

Specifičnosti rada rada Savjetovališta za prehranu u Poreču bit će javnosti predstavljene na tiskovnoj konferenciji u petak, 26. travnja. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Frigoservis Šime - klima uređaji
Porsche Istra
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore