Početna
Srijeda, 8.Travnja 2020 (22:48:57) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Hipnoterapija za odvikavanje od pušenja
Ostani doma dok koronavirus prođe

Gong: Parcijalizacija reforme izbornog zakonodavstva

Hrvatska, 15.07.2005.
(Izvor:gong/Mx)Link
GONG oštro osuđuje pojedinačno upućivanje prijedloga izbornih zakona i ostalih propisa u vezi izbornog zakonodavstva u saborsku proceduru, koje se događa istovremeno s najavama najviših dužnosnika Vlade i Sabora o širokoj javnoj raspravi i potrebi cjelovite reforme izbornog zakonodavstva.

GONG se već više godina zalaže za reformu izbornog zakonodavstva koja bi bila provedena kao rezultat široke javne rasprave, a nakon predsjedničkih izbora 2005. dana su javna obećanja najviših državnih dužnosnika o tome kako će reforma uslijediti do kraja ove godine.

Suprotno tome, tijekom posljednjih nekoliko dana, bez sudjelovanja stručnjaka i javnosti odlučuje se o prijedlozima nekoliko izbornih zakona i Zakona o Državnom izbornom povjerenstvu, a da pritom nije uzet u obzir i raspravljen cjelokupan pravni okvir za izbore.

Jedini način da Hrvatska napokon dobije kvalitetan, ažuriran i napredan zakonski okvir za provedbu svih vrsta izbora jest da se reformi izbornog zakonodavstva ne pristupa ad-hoc, nestručno i kalkulantski, već ozbiljno i odgovorno, na temelju širokog paketa prijedloga i preporuka te uz uključivanje stručne i zainteresirane javnosti.

Izborna reforma jedan je od ključnih testova na kojima će hrvatski političari i hrvatska vlast pokazati svoju zrelost i odgovornost.Ispred GONG-a,
Suzana Jašić
Predsjednica


Mobilna verzija članka

Oglasi

Cafe bar Soggiorno
HAK Auto-klub Poreč
Pogrebne usluge Silentium
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom